رفتن به محتوای اصلی

Ahmedinejad devrede: Suudi Veliaht Prense Yemen mektubu

Ahmedinejad devrede: Suudi Veliaht Prense Yemen mektubu
İran rejimi eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi bin Selman’a bir mektup gönderdiği bildirildi. Ahmedinejad’ın mektubunda Yemen'deki savaşı sona erdirme teklifinde bulunduğu aktarıldı.
posted onJuly 27, 2020
noدیدگاه

İran İslam Cumhuriyeti eski Cumhurbaşkanı Mahmud Ahmedinejad’ın, Suudi Arabistan Veliaht Prensi Muhammed bin Selman’a bir mektup göndererek Yemen'deki savaşı sona erdirme teklifinde bulunduğu bildirildi.

Şarkul Avsat’ın geçtiği habere göre Ahmedinejad mektubunda, Yemen’deki krizi sona erdirmek ve ülkeye yeniden barışı sağlamak amacıyla birbiriyle çatışan iki tarafla görüşmek üzere özgürlük ve adalet ile ilgili uluslararası toplumun güvendiği kişilerin yer aldığı bir komisyon oluşturulması önerisinde bulundu.

Salman’dan rica nağmeleri

Şarkul Avsat’a göre İran rejimi eski Cumhurbaşkanı Ahmedinejad’ın Suudi Veliaht Prens Muhammed bin Selman’a gönderdiği mektubda şunları dile getirdi:

“Bu yıkıcı savaşın sonuçları üzerine iyi düşünerek, bölge halklarının ve uluslararası toplumun taleplerine cevap vereceğinizden eminim. Allah, Resulü’nün, âli ve ashabının razı olacağı, iyi hatırlayacağınız bir iş yapacaksınız. Yemen'deki çatışma, rekabetin ve düşmanlığın artmasına, bölge ülkelerinin ve halklarının yapıcı işbirliği ile arasındaki mesafenin açılmasına neden oldu. Bu savaş ne kadar sürerse sürsün, her iki tarafta da masumların öldürülmesi dışında bir sonuca ulaşılamayacak. Bu savaşı hiç kimsenin kazanamayacağı herkes tarafından biliniyor. Sonunda herkes kaybedecek.

Mevcut durumunun hoşunuza gitmediğinden eminim.  Günlük olarak yaşananların, masumların ölmesinin ve altyapını çökmesinin sizi endişelendirdiğini ve üzdüğünü biliyorum. Bu nedenle, adil bir barıştan memnuniyet duyacağınızı da biliyorum. Bununla birlikte yapıcı işbirliğinizle, mevcut durumun daha da kötüleşmesini engellemede, savaşın ve düşmanlığın sonunu getirmede temel bir rol oynayacak etkili girişimler başlatabileceğimize olan inancım tamdır.”

Mektubun bir kopyasını Guterres’e de gönderdi

Şarkul Avsat’ın haberine göre mektubunu başta Yemen olmak üzere küresel krizlerle ilgili günlük haberleri takip eden ve etkilenen uluslararası toplumun bir üyesi olarak yazdığını ifade eden Mahmut Ahmedinejad’ın mektubunun bir kopyasını Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres'e de gönderdiği bildirildi.