رفتن به محتوای اصلی

Erdoğan’dan Rojava’ya operasyon sinyali

Erdoğan’dan Rojava’ya operasyon sinyali
posted onOctober 12, 2021
noدیدگاه

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, "Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarına tahammülümüz kalmamıştır. Tehditleri bertaraf etmeye kararlıyız. En kısa sürede gereken adımları atacağız" dedi. 

Kabine toplantısı sonrası kameraların karşısına geçen Erdoğan, Güneybatı Kürdistan’a (Rojava) yönelik operasyon sinyali verdi. 

Erdoğan, "Fırat Kalkanı Harekatı bölgesinde polislerimize yönelik son saldırı ve topraklarımızı hedef alan tacizler artık bardağı taşırmıştır." dedi.

Rojava’ya yönelik adım atmakta kararlı olduklarını belirten Erdoğan, "Suriye'den ülkemize yönelik terör saldırılarının kaynağı mahiyetindeki kimi yerler konusunda artık tahammülümüz kalmamıştır. Buralardan kaynaklanan tehditleri, ya oralarda etkin olan güçlerle birlikte ya da kendi imkanlarımızla bertaraf etmekte kararlıyız. En kısa sürede bu sorunların çözümü için gereken adımları atacağız." diye konuştu.

Pazar günü Suriye’de “Fırat Kalkanı Harekât Bölgesi’nde” zırhlı araca yapılan güdümlü füze saldırında 2 özel harekât polisi hayatını kaybetmiş, 2 polis yaralanmıştı.

Bugün ayrıca, Suriye’den tarafından fırlatılan 5 havan topu Antep kentine düşmüştü.