رفتن به محتوای اصلی

Karayılan: Türkiye’nin demokrasi savaşını veriyoruz

Karayılan: Türkiye’nin demokrasi savaşını veriyoruz
posted onMay 2, 2021
noدیدگاه

Halk Savunma Merkezi (HSM) Karargah Komutanı Murat Karayılan, TSK’nın Zap, Metina, Avaşin ve Heftanin'de yürütüğü operasyonlara karşı verdikleri mücadelenin, “Türkiye'nin de demokrasi savaşı” olduğunu söyledi.

PKK’ye yakınlığı ile bilinen ANF’de yer alan habere göre, TSK’nın 23 Nisan’da Kürdistan Bölgesi sınırında PKK’ye karşı başlatmış olduğu operasyona ilişkin değerlendirmelerde bulunan Karayılan, “Medya Savunma Alanları’nda savaşı derinleştirerek, gerillayı bölgeden çıkarmak ve o bölgelere yerleşmek istiyor. Hem tampon bir bölge yapmak, hem de stratejik alanı işgal ederek, Kürt halkının bütün kazanımlarını kontrol altına almak istiyor. Böylesi bir durumun yaşanması aynı zamanda Arap halkı ve bölge halkları için de büyük bir tehlike ve tehdittir.” dedi.

Verdikleri savaşa taktiksel değil stratejik yaklaşılması gerektiğini belirten Karayılan, “Medya Savunma Alanları’nda başarılı olamazsa ve yenilirse, o zaman AKP-MHP rejimi tamamen yıkılacaktır. Şüphesiz yenilmeleri hem halkımız, hem Türkiye halkları, hem de tüm demokrasi güçleri için yeni bir dönem ve büyük bir kazanım olacaktır. Yani şu an Zap, Metina, Avaşin ve Heftanîn'de devam eden savaş Türkiye'nin de demokrasi savaşıdır. Özgürlük ve demokrasi güçlerinin geleceği de bu savaşa bağlıdır” ifadelerini kullandı.

Karayılan, 8 günlük operasyonda şu ana kadar başarılı olan tarafın kendileri olduğunu, çatışmalarda, 4 PKK gerillası ve 120 askerin yaşamını yitirdiğini söyledi. 

Öte yandan Türkiye Millî Savunma Bakanlığı da, operasyonun başarılı bir şekilde devam etiğini ve PKK’yi bölgeden çıkarmakta kararlı olduklarını bildirdi. MSB’nin açıklamasına göre, şu ana kadar 44 PKK’li hayatını kaybetti.