رفتن به محتوای اصلی

Akşener: HDP ile İyi Parti'yi test edeyim derken Kürtlere hakaret ediliyor

Akşener: HDP ile İyi Parti'yi test edeyim derken Kürtlere hakaret ediliyor
posted onMay 2, 2021
noدیدگاه

İyi-Parti Genel Başkanı Meral Akşener, kendisi ve partisinin HDP üzerinden test edilerek Kürtlere hakaret edildiğini söyledi.

Katıldığı bir televizyon programında konuşan Akşener, "Acı olan ne biliyor musunuz? İyi Parti ve Meral Akşener, HDP üzerinden hep test edilir oldu. HDP ile Meral Akşener'i, İyi Parti'yi terbiye, test edeyim derken, Kürtlere hakaret ediliyor bu ülkede” dedi.

Kürtlerin tamamının PKK’li olarak tanımlanmasının yanlış olduğunu belirten Akşener, "Kürtlerin tamamına siz eğer PKK'lı derseniz yanmışız biz. 31 Mart'a giderken Yeni Şafak Gazetesi CHP ve bizden 29 kişiyi nüfus cüzdanıyla yayınladı. Bizim Abdullah Uçar'ımız var bizim. Muş'lu. Abdullah Bey benim kardeşim. Onu aday yaptık. Sayın Kılıçdaroğlu ile Bursa'da mitinge çıkıyoruz. Abdullah'ı çağırdım. 'Abla ben Kürdüm ama PKK'lı değilim' diyeceğim dedi. Her Kürde 'Kürdüm amma PKK'lıyım diye yapıştırıyorsak' vah bu ülkeye! Hiçbir seçmen dini, mezhepsel, etnik olarak hiçbir partinin marabası değildir. Sayın Erdoğan da, sayın Kılıçdaroğlu da, ben de onlara yalvarıp oyunu almak durumundayım." diye konuştu.