رفتن به محتوای اصلی

Pentagon’dan ‘soykırım kararı’ açıklaması: Türkiye ile askeri ilişkilerimiz etkilenmez

Pentagon’dan ‘soykırım kararı’ açıklaması: Türkiye ile askeri ilişkilerimiz etkilenmez
posted onApril 27, 2021
noدیدگاه

ABD Savunma Bakanlığı (Pentagon) Sözcüsü John Kirby, ABD Başkanı Joe Biden’in 1915 olayları için ‘soykırım’ ifadesini kullanmasının, Türkiye ile olan askeri ilişkilerini etkilemeyeceğini söyledi.

Günlük basın toplantısında bir gazetecinin, Biden 1915 olaylarına dair kararının Türkiye ile olan askeri ilişkileri etkileyip etkilemeyeceğini sorması üzerine Pentagon Sözcüsü, "Hayır, Türkiye ile askeri ilişkilerimizde bir değişiklik olmasını beklemiyoruz. Türkiye bir NATO müttefikidir ve burada önemli bir müttefiktir. Farklı alan ve konularda bu ilişkileri yürütmeye ve bu ilişkiyi geliştirmeye devam ediyoruz. Başkanın bu hafta sonu açıklamasının bunu herhangi bir şekilde etkilemesini beklemiyoruz." yanıtını verdi.

Suriye’deki ABD faaliyetlerinin de değişmeyeceğini belirten Kirby, Suriye’deki az sayıda askerin IŞİD ile mücadele çerçevesinde orada bulunduğunu sözlerine ekledi.

Biden, 24 Nisan Ermeni Soykırımı’nı Anma Günü vesilesi ile yapmış olduğu açıklamada ‘soykırım’ ifadesini kullanmış, Ankara bu açıklamaya tepki göstermişti.