رفتن به محتوای اصلی

Türk devletinin vahşet uygulamaları: Kürt gencine ölü fare ile işkence

Türk devletinin vahşet uygulamaları: Kürt gencine ölü fare ile işkence
HDP milletvekili Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türk devleti tarafından Mardin’de tutuklanan bir Kürt gencinin ağzına ölü fare konularak işkence edildiğini söyledi.
posted onNovember 7, 2020
noدیدگاه

Halkların Demokrasi Partisi (HDP) milletvekili ve insan hakları savunucusu Ömer Faruk Gergerlioğlu, Türk devlet güçleri tarafından Mardin’in Nusaybin ilçesinde 12 Eylül'de tutuklanan Abdulrahim Semavi isimli Kürt gencine ölü fare ile işkence yapıldığını açıkladı.

Kürt genci Abdurrahim Semavi’nin çocuk yaşta tutuklandığını ve tutukluluk sürecini anlatan bir kitap yazdığını belirten Gergerlioğlu, Kürt genci Abdurrahim Semavi’nin kitabında,Türk devletinin infaz koruma memurları tarafından ağzına ölü fare konularak işkence yapıldığını belirttiğini söyledi.

Türk parlamentosunda konuşan HDP’li Ömer Faruk Gergerlioğlu şöyle konuştu:

“Mardin Nusaybinli Abdürrahim Semavi’nin kitabı: Zindanda Çocuk. Yaşadığı işkenceleri, eziyetleri anlatıyor hatta bir defasında ne olmuş biliyor musunuz? Onu tutan ve kahkahalar atan infaz koruma memurları ağzına kaygan bir şey koymuşlar. Kaygan şeyin ölmüş fare olduğunu öğreniyor! Cezaevinde ağzına ölmüş fare koyulan Abdürrahim Semavi bu histen ağzını yıkamakla kurtulamıyor dişini çektiriyor.

İşkence gören Abdürrahim Semavi’ye “Sen intiharı etmeyi hiç düşünmedin mi?” diye sorduğunu belirten Gergerlioğlu, Abdurrahim Semavi’nin kendisine “İtihar çözüm değil, Berxwedan Jîyan e (Yaşamak direnmektir” diye yazmıştım, ben vücudumdan akan kanları duvara yazmıştım.’Bunu da Türkiye toplumunun çok iyi anlaması gerekiyor” diye cevap verdiğini kaydetti.

“Kürt meselesini işkence ve zulümle bitiremezsiniz”

“Kürt meselesini böyle işkence zulümlerle bitiremezsiniz” diyen Gergerlioğlu, kadın ve çocukların Türk cezaevlerinde yoğun tehdit altında büyük işkencelere maruz kaldığını vurgulayarak Türkiye toplumunu eleştirdi.

Bu işkencelerden dolayı Türkiye toplumuna sitemli olduğunu belirten Ömer Faruk Gergerlioğlu şöyle devam etti:

Gergerlioglu

 

“Bu meselenin adı Kürt meselesidir ama Kürtler tarafından oluşturulmadı, devlet ve iktidar tarafından oluşturuldu. Türkiye toplumunun aslında bir hasbihâl yapması lazım. Niye bu meselenin çözümünü Kürtlere bırakıyor? Kürtlerle ilgili konularda Kürt milletvekilleri itiraz ediyor, niye Türkler itiraz etmiyor? Hiç mi vicdanımız yok, bu zulümlere niye sessiz kalıyoruz?”

Kürt meselesinin nasıl oluştuğunun apaçık ortada olduğunu ifade eden Gergerlioğlu, Türkiye toplumunu vicdanlı olmaya davet etti.