رفتن به محتوای اصلی

İran rejimi Bradost’a hava saldırısı gerçekleştirdi

İran rejimi Bradost’a hava saldırısı gerçekleştirdi
İran rejimine ait SİHA’ların Güney Kürdistan’ın Bradost bölgesine yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırı sonucu herhangi bir can kaybının yaşanıp yaşanmadığı öğrenilemedi.
posted onOctober 29, 2020
noدیدگاه

İran İslam Cumhuriyeti silahlı insansız hava araçları’nın (SİHA) Güney Kürdistan’ın (Başûr) Bradost bölgesi dağlık alanlarına yönelik hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi.

Hava saldırısından önce insansız hava araçlarının bölgede keşif uçuşları gerçekleştirdiği ve ardından hava saldırısı gerçekleştirildiği aktarılırken, İran rejim güçlerinin kara unsurlarının da hava saldırısı ile eş zamanlı olarak bölgeye yönelik top atışı saldırısı gerçekleştirdiği belirtildi.

İran rejiminin saldırılarıyla ilgili Kurdistan24’e konuşan Sidekan Nahiye Müdürü İhsan Çelebi, İran rejimine ait SİHA’lar tarafından bölgede keşif uçuşu yapıldığını ardından bazı alanların bombalandığını söyledi.

Bombardımanın ardından İran topçusunun da Bradost bölgesinde yer alan Berbzin Yaylası ile Telan, Bin Reşkin ve Bin Perez köylerini vurduğu kaydedildi.

İhsan Çelebi, vurulan köylerde yaşayan insanların şu dönemde yaylalarda olduğu bilgisini paylaştı.

İran rejimine karşı mücadele yürüten Kürt partilerinin askeri güçlerinin varlığından dolayı İran rejimi sık sık Bradost bölgesine yönelik hava saldırıları gerçekleştiriyor.