رفتن به محتوای اصلی

Expressen: Despot Erdoğan savaş kışkırtıcılığı yapıyor

Expressen: Despot Erdoğan savaş kışkırtıcılığı yapıyor
İsveç'in en fazla satan gazetelerinden Expressen, dünyanın büyük güçlerinin Azerbaycan ve Ermenistan arasındaki anlaşmazlığın diplomatik yollardan çözümünü isterken Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın savaş kışkırtıcılığı yaptığını ve cihatçıları bölgeye gönderdiğini yazdı.
posted onOctober 13, 2020
noدیدگاه

İsveç'in en fazla satan gazetelerinden Expressen, dünyanın büyük güçlerinin Dağlık Karabağ’da Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki anlaşmazlığın diplomatik yollardan çözümünü isterken Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın savaş kışkırtıcılığı yaptığını ve Ermenistan’a  karşı savaşmaları için Karabağ’a cihatçıları gönderdiğini yazdı.

Expressen’de dün yayınlanan makalede Birleşmiş Milletler (BM), Avrupa Birliği(AB) ve dünyanın büyük güçlerinin Ermenistan ile Azerbaycan arasındaki anlaşmazlığın diplomasiyle çözülmesini isterken Türk devletinin despot Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın canlı yayında savaş kışkırtıcılığı yaptığı belirtildi.

“Erdoğan yaşam tarzımıza en büyük tehdittir”

Erdoğan'ın Hıristiyan Ermenilere karşı kullandığı nefret dilinin 1915'te gerçekleşen soykırımında bir milyondan fazla kurban veren Ermeni halkı nezdinde büyük rahatsızlığa yol açtığına dikkat çekildi.

Erdoğan'ın İslamcı gündeminin vahşi terör örgütü DAİŞ’in gündeminin bir benzeri olduğu belirtilen makalede “Başka bir deyişle artık DAİŞ Ortadoğu ve Avrupa'da küresel istikrar ve güvenliğe yönelik en büyük tehdit değildir. Elinde bilgi olduğu için Erdoğan tereddütsüz hepimizin güvenlik ve yaşam tarzımıza yönelik en büyük tehdittir” denildi.

Türk devletinin NATO, Avrupa Konseyi (AK) ve BM gibi pek çok kuruluşa üye olduğuna ve AB’ye aday üye olduğuna dikkat çekilen makalede “Erdoğan NATO'nun ikinci büyük ordusunu denetiminde tutarak Irak, Suriye, Libya, Azerbaycan, Somali ve Kıbrıs'ın kuzeyinde üsler kuruyor” denilerek Türk devletinin DAİŞ’e destek vermesine şu ifadelerle tepki gösterildi.

“Erdoğan, Suriye Milli Ordusu'ndaki (Türk devleti güdümündeki çete grupları) cihatçılara DAİŞ'e karşı savaşan Kürt, Ermeni ve Süryanileri yok etmeleri için maaşlarını ödüyor. Erdoğan Libya’da İslamcılarla birlikte laik güçlere karşı savaşıyor. Uluslararası anlaşmalara aykırı olarak Erdoğan hayalet gemilerle Libya'ya silah gönderiyor.”

Makalede imzası bulunan Gazateci-Yazar Kurdo Baksi, uluslararası topluma Erdoğan'ın durdurulması için harekete geçmesi çağrısında bulundu.