رفتن به محتوای اصلی

Pentagon askeri gemi sayısını 540 çıkarmayı planlıyor

Pentagon askeri gemi sayısını 540 çıkarmayı planlıyor
Pentagon, ABD donanmasının gücünü kökten artırmak amacıyla askeri gemi sayısını 540’a çıkarmayı planlıyor.
posted onSeptember 26, 2020
noدیدگاه

ABD Savunma Bakanlığı’nın (Pentagon) ABD deniz kuvvetlerine bağlı donanmayı güçlendirmek amacıyla askeri gemi sayısını 540’a çıkarmayı planladığı öğrenildi.

ABD’nin nükleer anlaşmadan çekilmesi ve ağır ekonomik yaptırımlar uygulaması ardından İran İslam Cumhuriyeti ile özellikle Basra Körfezi’nde yaşadığı gerginliğin had safhada olduğu bir süreçte böyle bir karar alması dikkat çekti.

ABD’nin savunma faaliyetlerine yönelik yayın yapan Defense News portalının haberine göre Pentagon, ABD deniz donanmasının gücünü kökten artırmak için askeri gemi sayısını 540’a çıkarmayı planlıyor.

“Daha az uçak gemisi daha fazla savaş gemisi”

Defense News’un atıfta bulunduğu ‘Geleceğin Deniz Kuvvetleri’ araştırmasına göre Amerikan donanmasının, daha fazla savaş gemisi ve daha az uçak gemisi ile daha hafif hale getirilmesi planlanıyor. Buna göre ABD Deniz Kuvvetleri, yeni insansız gemilere ve denizaltılara, ayrıca geniş bir lojistik ağına sahip olacak.

Daha önce ABD Savunma Bakanı Mark Esper’in de donanmanın güçlendirilmesi konusuna değindiğini,  ancak daha düşük rakamlar dile getirdiği belirtilen haberde, bakanın sözlerini şöyle aktardı:

“Belirlenen sürelerde ve bütçeye uygun olarak inşa edilecek olan 350’den fazla insanlı ve insansız gemiden oluşan dengeli bir kuvvet olacak.”

Habere göre Esper, kişilerin kontrol edeceği ancak muharebe senaryosuna bağlı olarak tamamen bağımsız olarak kullanılabilecek gemileri inşa etmenin gerekli olduğunu sözlerine ekledi.