رفتن به محتوای اصلی

Şengal’de intihar vakaları arttı: Bir haftada 4 genç intihar etti

Şengal’de intihar vakaları arttı: Bir haftada 4 genç intihar etti
Vahşi terör örgütü DAİŞ’in insanlık dışı katliamları ardından DAİŞ’ten kurtarılan ancak siyasi çekişmelerin devam ettiği Şengal’de gençler arasında intihar vakalarının çok yükselmeye başlandığı bildirildi.
posted onSeptember 8, 2020
noدیدگاه

Ezidi Kürtlerin kutsal mekanlarından biri olan Güney Kürdistan’daki (Başûr) Şengal’de gençler arasında intihar vakalarının aşırı derecede artmaya başladığı bildirildi.

Vahşi terör örgütü DAİŞ’in işgali ve ardında gerçekleştirdiği insanlık dışı katliamlarla büyük bir darbe alan Şengal, DAİŞ’ten kurtarılmasına karşın hala siyasi çekişmelerin merkezi olması, bu Ezidi kentinde hayatın normalleşmesinin önünde büyük engel teşkil ediyor. Özellikle gençler arasında intihar vakalarının büyük artış göstermesi ise korkuya yol açıyor.

İntihar vakalarında yaşanan büyük artışla ilgili konuşan Şengal Kaymakamı Mehma Xelil, durumun kaygı verici bir boyuta vardığını ve bir an önce önlem alınması gerektiğini söyledi.

Basnews’e konuşan Mehma Xelil, Şengal sınırları içerisinde genç insanların intihar olaylarında belirgin bir artış olduğunu, geçtiğimiz bir hafta içerisinde 4 gencin intihar ettiğini belirtti.

Durumun kaygı verici olduğunun altını çizen Mehma Xelil, Şengal’de son bir hafta içerisinde intihar eden 4 gençten 3’ünün erkek, 1’inin ise kız çocuğu olduğunu ifade etti. İntihar edenlerin hepsinin Şengalli olduğunu da belirten Mehma Xelil, Şengal’de yaşam koşullarının normalleşemediğine vurgu yaptı.

Bir hafta içerisinde 4 intihar olayının yaşanmasının şüpheli ve tehlikeli olduğunun altını çizen Mehma Xelil, bir an önce bu intihar olaylarının araştırılması gerektiğini söyledi.

Şengalli gençleri umutsuzluğa iten nedenlerin bir an önce tespit edilmesi için konunun uzmanlarca araştırılması gerektiğini dile getiren Kaymakam Xelil, yapılacak araştırmalar neticesinde tespit edilen nedenlerin bertaraf edilmesi için acil müdahalelerin yapılması gerektiğini vurguladı.

Terör örgütü DAİŞ’in işgal ederek büyük katliamlar gerçekleştirdiği Şengal’de halkının yaşam standartlarının iyileşmediğini ve Şengal’de halen halkın mülteci gibi yaşadığını belirten Mehma Xelil, Şengal halkının şu an içinde bulundukları zorlu yaşam koşullarının Şengal’de özellikle gençler arasında intihar eğilimini arttırdığını düşündüklerini ifade etti.

Şengal’deki intihar vakalarıyla ilgili genel istatistikler vermeyen ve bu istatistiklerin yapılacak alan araştırmaları ile elde edilebileceğini belirten Şengal Kaymakamı Mehma Xelil, intihar olaylarının en temel sebeplerinin ekonomik sıkıntı, işsizlik ve yaşam koşullarının normalleşememesi olduğunu tahmin ettiklerini sözlerine ekledi.