رفتن به محتوای اصلی

Mollalar en az 2 Kürt mahkumu daha idam etti

Mollalar en az 2 Kürt mahkumu daha idam etti
İran rejiminin Urmiye Cezaevinde idam hükümlüsü en az 2 Kürt tutsağın infazını gerçekleştirdiğini, aynı cezaevinde idam edilmek üzere tek kişilik hücreye alınan bir tutsağın ise akıbetinin bilinmediği bildirildi. Öte yandan Sine Cezaevindeki iki Kürt tutsağın da idam edilmek üzere tek kişilik hücrelere alındığı belirtildi.
posted onJuly 27, 2020
noدیدگاه

İran İdam Cumhuriyeti’nin Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Urmiye kentinde en az 2 Kürt tutsağı idam ettiği bildirildi. Urmiye Cezaevinde gerçekleştirilen bu infazların yanı sıra aynı cezaevinde idam edilmek üzere tek kişilik hücreye alınan bir tutsağın ise akıbetinin bilinmediği bildirildi.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw’ın konuya dair yaptığı açıklamasında bugün sabahın erken saatlerinde Urmiye cezaevinde kasten adam öldürmek suçlamasıyla idam cezasına mahkum edilen 2 Kürt mahkumun idamlarının gerçekleştirildiği belirtildi. Bu 2 mahkumla birlikte idam edilmek üzere tek kilişik hücreye alınan bir mahkumun ise akıbetinin bilinmediği aktarıldı.

Hengaw, Urmiye cezaevinde idamı gerçekleşen Kürt mahkumlardan birinin isminin Ali Ebdi, diğerenin ise Emir Husên olduğunu açıkladı. Açıklamada Ali Ebdi’nin 9 yıl, Emir Husên’in ise 5 yıldır Urmiye Cezaevinde olduğu kaydedildi.

Dün yaptığı açıklamada Urmiye Cezaevinde idam edilmek üzere iki mahkumun tek kişilik hücrelere alındığını duyuran Hengaw, idam edilmek üzere tek kişilik hücreye alınan ancak akıbeti hakkında bilgi elde edilemeyen diğer mahkumun isminin öğrenilemediğini de aktardı.

Öte yandan Sine cezaevinde idama mahkum edilen 2 Kürt mahkumun da cezalarının infazı için tek kişilik hücrelere gönderildiği kaydedildi.