رفتن به محتوای اصلی

Serêkaniyê’de patlama: 3 çete öldü

Serêkaniyê’de patlama: 3 çete öldü
Rojava’nın Türk işgalindeki Serêkaniyê kentinde meydana gelen patlamada Türk  devleti güdümündeki 3 cihatçı çete mensubunun öldüğü bildirildi.
posted onJune 15, 2020
noدیدگاه

Türk devletinin ordusu ve kendisine bağlı cihatçı çetelerle işgal ettiği Bato Kürdistan’ın (Rojava) Serêkaniyê kentinde meydana gelen patlamada 3 çetenin öldüğü bildirildi.

Merkezi Londra’da bulunan Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), yaptığı açıklamada Serêkaniyê’yee bağlı Mişirfe Remo köyü yakınlarında bulunan oto yolda bomba yüklü bir otomobil patlatıldı.

SOHR, meydana gelen patlama nedeniyle Türk devleti güdümlü cihatçı çetelerden 3 teröristin öldüğünü ve çok sayıda kişinin de yaralandığını belirtti.

Meydana gelen patlamayı şimdiye kadar üstlenen olmadı.

Türk devleti ve güdümündeki cihatçı çetelerin Rojava’nın Serêkaniyê ve Grê Spi kentlerini işgal etmeleri ardından bu iki kentte çok sayıda patlama meydana geldi.

6 Haziran’da Serêkaniyê’ye bağlı Til Xelef ilçesinde meydana gelen patlamada 10 kişi yaralanmış, bundan iki gün önce yine Serêkaniyê’de  bomba yüklü bir araçla gerçekleştirilen saldırıda 2 kişi hayatını kaybetmiş, 7 kişi de yaralanmıştı.