رفتن به محتوای اصلی

Bingöl’de art arda depremler: Karakol nöbeti tutan Cahş öldü

Bingöl’de art arda depremler: Karakol nöbeti tutan Cahş öldü
Bakur’un Bingöl kenti Karlıova ilçesinde dün saat 17.24'te meydana gelen, 1 kişinin hayatını kaybettiği, 18 kişinin de yaralandığı 5.7 büyüklüğündeki depremden sonra bugün 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.
posted onJune 15, 2020
noدیدگاه

Kuzey Kürdistan’ın (Bakur) Bingöl kenti Karlıova ilçesinde dün saat 17.24'te 5.7 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Depremde 1 kişinin hayatını kaybetti, 18 kişi de yaralandı

Dünkü 5.7 büyüklüğündeki depremden sonra bugün sabah saatlerinde 5.6 büyüklüğünde bir deprem daha oldu.

Türk İçişleri Bakanlığı, dün kaydedilen 5.7 büyüklüğündeki depremden sonra sabaha kadar 90 artçı sarsıntının meydana geldiğini açıkladı. Bakanlık açıklamasında artçı depremlerin ikisinin büyüklüğünün dört üzeri olduğu kaydedildi.

Yerin 5 kilometre derinliğinde meydana gelen deprem Karlıova'nın yanı sıra çevre ilçeler ile Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Erzincan, Elazığ, Tunceli ve Muş'ta da hissedilmişti.

Ölen kişi karakolun nöbeti tutan Cahş

Türk İçişleri Bakanlığı'nca yapılan açıklamada ise hasarın yoğunlaştığı Dinarbey, Elmalı, Kaynarpınar köylerinde enkaz altında kimsenin bulunmadığı belirtilirken, Bingöl İl merkezinde herhangi bir yıkımın meydana gelmediği belirtildi.

Açıklamada Bingöl’ün Yedisu ilçesinde Elmalı, Kaynarpınar ve Dinarbey köylerinde 8 kişinin göçük altından çıkarılarak hastaneye sevk edildiği, Karlıova ilçesi Kaynarpınar askeri karakoluna ait gözlem kulesinde meydana gelen hasar sonrası 1 korucunun (Cahş) öldüğü 1 korucunun da yaralandığı bildirildi.

Öte yandan Kaynarpınar köyünde bir evin çatısının çökmesi sonucu yaralanan 1 çocuğun ambulansla hastaneye sevk edildiği aktarıldı.