رفتن به محتوای اصلی

Süleymani’nin halefi İsmail Kaani tekrar Bağdat’ta

Süleymani’nin halefi İsmail Kaani tekrar Bağdat’ta
ABD ile Irak merkezi hükümeti arasında stratejik müzakerelerin başlayacağının duyurulması ardından ABD saldırısında öldürülen Kudüs Gücü’nün başındaki Kasım Süleymani'nin yerine getirilen İsmail Kaani'nin Bağdat'ta giden İran rejimi heyetinde yer aldığı bildirildi.
posted onJune 3, 2020
noدیدگاه

ABD ile Irak merkezi hükümeti arasında Kürdistan Bölge Yönetimi temsilcilerinin de yer alacağı stratejik müzakerelerin başlayacağının duyurulması ardından ABD saldırısında öldürülen İran rejimi Devrim Muhafızları (Pasdaran) Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani'nin yerine getirilen İsmail Kaani'nin Irak'ın başkenti Bağdat'ta gittiği bildirildi.

Baghdad Today’de yer alan haberde, İran rejimi Enerji Bakanı Rıza Erdekaniyan başkanlığında Bağdat'ı ziyaret eden heyette Kaani'nin de bulunduğunu belirtildi. 

Haberde, Kudüs Gücü yeni Komutanı Kaani'nin ülkeye Irak Başbakanı Mustafa Kazimi'nin talimatı üzerine İran heyetinde bulunan diğer isimler gibi vize alarak resmi giriş yaptığı ifade edildi.

Kasım Süleymani'nin, Irak'a vizesiz giriş yaptığı biliniyordu.

Bu ziyaret, Kaani’nin Kasım Süleymani’den boşalan Kudüs Gücü Komutanı koltuğuna oturmasının ardından Bağdat’a gerçekleştirdiği ikinci ziyaret.

Öte yandan, Sabah saatlerinde Bağdat'a gelen Enerji Bakanı Erdekaniyan başkanlığındaki İran rejimi heyeti, Irak’ın Kürt Cumhurbaşkanı Berhem Salih ile bir araya geldi.

İran rejimi ile Irak arasında elektrik ve su konularındaki iş birliğinin ele alındığı görüşmede Erdekaniyan, Irak'ta enerji alanında yatırım yapmak istediklerini ifade etti.

İran rejimi heyetinin, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi ve Parlamento Başkanı Muhammed Halbusi ile de bir araya gelmesi bekleniyor.

ABD yönetimi, Kazimi kabinesinin parlamentoda güvenoyu alması ardından, İran rejiminden gaz ve elektrik ithal etmesi konusunda Irak'a geçici süreliğine muafiyet uygulanacağını açıklamıştı.