Skip to main content

نماینده مجلس تایید کرد: کوله‎‌بران کرد با مدارک دکترا و کارشناسی ارشد

نماینده مجلس تایید کرد: کوله‎‌بران کرد با مدارک دکترا و کارشناسی ارشد
posted onJuly 5, 2019
nocomment

کوله‌بران کرد با مدارک دکترا و کارشناسی ارشد (فوق لیسانس) در میان ده‌ها هزار کوله‌بر کردی هستند که در سال‌های اخیر برای بدست آوردن اندک درآمدی جان خود را در کوه و کمرهای مناطق مرزی ایران و عراق به خطر می‌اندازند.

این سخنانی است که احسن علوی عضو هیات رییسه کمیسیون عمران مجلس حکومت ملایان پنجشنبه سیزدهم تیر/ چهارم ژوئیه در گفت‌وگو با خبرگزاری فارس، وابسته به سپاسه پاسداران بیان کرده و تاکید نموده که «روز به روز بر شمار این افراد افزوده می‌شود».

احسن علوی گفته است «کوله‌برانی دارای تحصیلات دانشگاهی ارشد و با داشتن مدارک کارشناسی ارشد و دکترا هستند که به حمایت دولت نیاز دارند اما هیچ چارچوبی برای امرار معاشی با ثبات برای آنها در نظر گرفته نشده و آنان متاسفانه فاقد هر گونه حمایتی از نهادها یا سازمان‌های حمایتی هستند».

این عضو ارشد مجلس این را نیز گفته است که «متاسفانه متولی واقعی برای رصد و بازگشایی بازارچه‌های مرزی وجود ندارد»؛ او ضمن این سخنان، گفته است که «نحوه فعالیت بازارچه‌های مرزی می‌تواند در دوران فعلی در جهت دور زدن تحریم‌ها، کمک‌حالی برای کشور باشد».

احسن علوی به این واقعیت اشاره کرده که «دلالان و سودجویان در تهران با جا به جایی چند جنس و کالا سودهای میلونی می‌کنند اما کوله‌بران زحمتکش که شغلی شرافتمندانه انتخاب کرده و به دنبال کارهای خلاف نیستند، در مناطق صعب‌العبور بارهای سنگین را بر دوش خود تحمل کرده و تنها چند هزار تومان می‌گیرند».

این عضو هیات رییسه کمیسیون عمران مجلس اکثر جمله‌هایش در این مصاحبه را با واژه «متاسفانه» همراه کرده است؛ در حالی که یک قانونگزار باید به جای بیان تاسف خشک که درمانی برای هیچ دردی نیست، بگوید که او در این جایگاه چه اقدامی برای حل معضلات بی‌شمار جوانان کرد و سایر جوانان بیکار در مناطق بشدت محروم ایران انجام داده است.

احسن علوی باید پاسخ دهد که مجلس، که رییس آن علی لاریجانی نیز بر لزوم ساماندهی وضعیت کوله‌بران تاکید کرده بود، برای جلوگیری از کشته شدن کوله‌بران در این «راههای صعب‌العبور» چه کرده و یا برای دادخواهی خون افرادی که کشته شده‌اند، چه گام‌هایی برداشته و پیگیری‌های مجلس چه تغییری در سیاست‌های حکومتی ایجاد کرده است.

رسول خضری نماینده مناطق کردنشین پیرانشهر و سردشت در استان آذربایجان غربی به تازگی فاش کرده بود که تنها در این مناطق تا 15 هزار کوله‌بر هستند که با احتساب افراد خانواده‌هایشان زندگی 80 هزار تن به کار آنان بستگی دارد.

او گفته بود مردم مرزنشین نه تنها تحریم خارجی را تحمل می‌کنند بلکه مورد تحریم داخلی نیز که انسداد معابر کوله‌بری است، روبرو هستند.