Skip to main content

Ankara’dan Macron’a: Müttefiklik ilişkisi hilafına kullandığı ifadeleri kabul edilemez

Ankara’dan Macron’a: Müttefiklik ilişkisi hilafına kullandığı ifadeleri kabul edilemez
posted onMarch 25, 2021
nocomment

Türkiye Dışişleri Bakanlığı, Fransa Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron’un Türkiye’yi kendisine yönelik yalan haber yaymakla suçladığı açıklamasına tepki gösterdi.

Türkiye Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Hami Aksoy tarafından yapılan açıklamada, “Fransa Cumhurbaşkanı Macron’un, ülkelerimiz arasındaki dostluk ve müttefiklik ilişkisi hilafına kullandığı ifadeleri kabul edilemez buluyoruz” denildi.

Macron’un açıklamalarının “AB Zirvesi öncesi kasıtlı” yapıldığını ve “Avrupalı Türkiye gerçeğini aşındırmaya yönelik” olduğunu belirten Aksoy, Macron’un Türkiye’nin Fransa’nın iç siyasetine gelecek seçimler üzerinden müdahale edeceğine dair iddiasını tehlikeli buldu.

Aksoy, “İki ülke ilişkilerinde yaşanan gerilimlerin yerini sükunete ve dostluğa bırakması için adımlar attığımız bu dönemde, Sayın Macron’un bu açıklamalarının talihsiz ve tutarsız olduğunu düşünüyoruz. Fransa’yla son dönemde yaşanan sorunların temelinde de bu samimiyetsizlik ve tutarsızlık yatmaktadır” ifadelerini kullandı.

Macron, France 5 kanalında kanalında Türkiye hükümetinin kontrol ettiği medya üzerinden kendisine yönelik yalan haber yaydığını ve Fransa’nın İslamla sorunu olan bir ülke gibi yansıttığını söylemiş, Türkiye’yi 2022 Fransa seçimlerine karışmaması için uyarmıştı.