Skip to main content

Erdoğan yeniden AKP Genel Başkanı seçildi

Erdoğan yeniden AKP Genel Başkanı seçildi
posted onMarch 25, 2021
nocomment

AKP’nin 7. Olağan Büyük Kongresi’nin genel başkanlık seçimi sonucu açıklandı.

Kongrede genel başkanlık için tek aday olan Recep Tayyip Erdoğan, kullanılan 1431 oyun 1428’ni alarak yeniden AKP Genel Başkanı seçildi. Geri kalan 3 oyun geçersiz olduğu bildirildi.

AKP Genel Başkanı seçtikleri için kongredekilere teşekkür konuşması yapan Erdoğan, “Cumhur İttifakı bir masa başı ittifak değil, gönül mutabakatıdır. Dolayısıyla bir yerlere çekip çevirmeye çalışanlar boşuna uğraşıyorlar. Zillet ittifakı içerisinde olanlar yollarına devam etsinler ama Cumhur İttifakı'nın onların tanımına girecek hiçbir yanı yoktur" dedi.

Öte yandan AKP’de Merkez Yürütme Kurulu da belli oldu.  Ömer Çelik yeniden AKP Sözcüsü seçilirken, AKP Genel Başkanvekilliğine Binali Yıldırım ve Numan Kurtulmuş getirildi.

AKP MYK’sında, Binali Yıldırım, Numan Kurtulmuş, Ömer Çelik, Erkan Kandemir, Fatih Şahin, Hayati Yazıcı, Ali İhsan Yavuz, Hamza Dağ, Efkan Ala, Jülide Sarıeroğlu, Özlem Zengin, Mehmet Özhaseki, Nurettin Canikli, Vedat Demiröz, Mustafa Şen, Leyla Şahin Usta, Ömer İleri ve Çiğdem Karaaslan yer aldı.