Skip to main content

Erdoğan’dan Rojava ve Ermenistan’a işgal tehditleri

Erdoğan’dan Rojava ve Ermenistan’a işgal tehditleri
Türk Cumhurbaşkanı Erdoğan, Rojava’ya yönelik işgal tehditlerine devam ederken, bu kez de diğer bir tehdidinin yönünü Ermenistan ile Azerbaycan arasında çatışmaların devam ettiği Dağlık Karabağ’a çevirdi.
posted onOctober 1, 2020
nocomment

Türk Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Türkiye sınırlarını güvenlik altına almak için her yolu ve yöntemi kullanmayı sürdürecektir” diyerek Türk devletinin Batı Kürdistan’da (Rojava) işgal ettiği Afrin, Serêkaniyê ve Grê Spî ile yetinmediğini gösterdi. Rojava’nın bu kentlerinden topladığı güdümündeki cihatçı haydut çeteleri Dağlık Karabağ’ın işgali için Azerbaycan’a gönderen Erdoğan, Karabağ’ın Azerbaycan toprakları olduğunu iddia ederek Ermenistan’ın bu topraklardan çekilene kadar saldırıların devam edeceğini ifade etti.   

Türk meclisinin yeni yasama yılı açılışında konuşan Erdoğan, yine Türk devletinin sınırlarının güvenliğini öne sürerek Rojava’ya yönelik işgal saldırılarının devam edeceğinin sinyalini verdi.

Kürtlerin hak taleplerine karşı Kürt hareketlerini sürekli “terörist” olarak yaftalama alışkanlığını sürdüren Erdoğan, Kürt Halk Savunma Birlikleri (YPG) ve Demokratik Suriye Güçleri’ni (HSD) kastederek “Sınırlarımızı terör örgütlerine ve onları maşa olarak kullananlara teslim etmedik etmeyeceğiz. Son teröristi de imha edene kadar harekatlarımızı sürdüreceğiz” dedi.

Türk devletinin sınırlarını güvenlik altına almak için her yolu ve yöntemi kullanmayı sürdüreceğini söyleyen Erdoğan, işgal ettikleri Rojava topraklarına yerleştirdikleri Arapların sayısını da 411 bin olarak açıkladı.

Ermenistan’a da tehditler

Azerbaycan ordusunun saldırısıyla Dağlık Karabağ’da yeniden başlayan çatışmalara da değinen Erdoğan, Dağlık Karabağ’ın Azerbaycan toprakları olduğunu iddia ederek Ermenistan’ın bu topraklardan çekilene kadar saldırıların devam edeceğini ifade etti. 

Minsk üçlüsü diye tabir edilen ABD, Rusya ve Fransa’nın ateşkes çağrılarına karşı çıkan Erdoğan, “Azerbaycanlı kardeşlerimizin yanlarında olduğumuzu burada bir kez daha belirtmek istiyorum. Özellikle Minsk üçlüsü 30 yıla yakın zamandır bu sorunu ihmal ettikleri için bugünlere yansıyan bu olumsuz durumun karşısında ateşkes arayışı içinde bulunmaları her şeyden önce kabul edilebilir bir şey değildir” diyerek ateşkese karşı olduklarını dolayısıyla saldırılarının devam edeceğini ima etti.

İran rejiminin kirli emellerini gerçekleştirmek için Irak’ta Haşdi Şabi, Lübnan’da Hizbullah ve Yemen’de Husiler üzerinden yürüttüğü terörist faaliyetlerinden ilham alan Erdoğan, güdümüne aldığı cihatçı haydut çetelerle Rojava ve Libya’dan sonra şimdi de bu çeteleri Dağlık Karabağ’da Ermenistan’a karşı savaştırmak amacıyla Azerbaycan’a gönderiyor.