Skip to main content

Pentagon: Erbil’e atılan füzeler daha öncekilerden daha büyük ve farklı

Pentagon: Erbil’e atılan füzeler daha öncekilerden daha büyük ve farklı
Pentagon yetkilisi, Erbil’e yönelik İran rejimi güdümündeki Haşdi Şabi tarafından gerçekleştirildiği belirtilen saldırıda kullanılan füzelerin, daha önceki saldırılarda kullanılanlardan daha geniş çaplı olduğunu belirtti. Yetkili bu füzelerin diğerlerinden farklı olduğunu da söyledi.
posted onOctober 1, 2020
nocomment

ABD Savunma Bakanlığı’ndan (Pentagon) bir yetkili, dün akşam Erbil’e yönelik gerçekleştirilen füzeli saldırıda kullanılan füzelerin, daha önceki saldırılarda kullanılanlardan farklı olduğunu söyledi.

CNN’e konuşan ve ismi açıklanmayan Pentagon yetkilisi, Uluslararası Koalisyon üssü yakınlarında boş araziye düşen 3 füzenin can kaybına yol açmadığını belirtti.

Yetkili, söz konusu füzelerin, daha önce Irak’taki ABD güçlerine yönelik saldırılarda kullanılanlardan farklı olduğunu kaydetti.

Saldırıyı “sorun çıkarıcı” olarak niteleyen yetkili, bu saldırının öncekilerden daha geniş çaplı olduğuna işaret etti.

Dün akşam 20.30 sıralarında Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi’nin başkenti Erbil’deki Uluslararası Havalimanı ile ABD’nin başını çektiği DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon üssünün bulunduğu bölgeye füzeler düştü.

Saldırının, Ninova vilayetinin Hemdaniye bölgesine bağlı Tercelle köyünden düzenlendiği, saldırının gerçekleştirildiği aracın ise yandığı belirtildi.

Kürdistan Bölgesi Terörle Mücadele Birimi de yaptığı açıklamada, füzelerin Haşdi Şabi milisleri tarafından Musul yakınlarından Erbil Havalimanı'na fırlatıldığı bildirildi.

Kürdistan Bölge Hükümeti Başbakanı Mesrur Barzani de Kürdistan’ın istikrarını bozma çabalarını affetmeyeceklerini ve bu girişimlere sert yanıt verileceğini vurguladı.

Kürdistan Bölgesi Başkanı Neçirvan Barzani ise Erbil’e yönelik füze saldırısının Kürdistan Bölgesi halkı ile terörle mücadele eden Uluslararası Koalisyon’a yönelik olduğunu belirterek, bütün tarafların Kürdistan Bölgesi ve Irak’ın huzur ortamını koruması gerektiğini vurguladı.