Skip to main content

Rojava’da Türk devleti çetelerine ağır darbe: 20 çete mensubu öldü

Rojava’da Türk devleti çetelerine ağır darbe: 20 çete mensubu öldü
Rojava’nın Til Temir bölgesinde Türk devleti güdümündeki cihatçı çetelerin HSD güçlerine karşı saldırıya geçmesi ardından büyük çatışmalar yaşandı. Çatışmalarda 20 çete mensubu öldürüldü.
posted onSeptember 7, 2020
nocomment

Batı Kürdistan’ın (Rojava) Til Temir bölgesinde, Türk devleti güdümündeki paralı cihatçı çetelerin omurgasını Kürt Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri’ne (HSD) yönelik saldırıya geçmesi ardından HSD güçleri çetelerin saldırısına sert yanıt verdi. Yaşanan yoğun çatışmalarda 20 çete mensubunun öldüğü bildirildi.

Til Temir’da başlayan çatışmalarla ilgili açıklama yayımlayan Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), Rojava’nın Til Temir bölgesinde Türk devleti destekli çete grupları ile HSD arasında çıkan çatışmada 20’ye yakın çete mensubunun öldürüldüğünü duyurdu.

Gözlemevi, Çetelerin son zamanlarda HSD’ye yönelik saldırılarını artırması ardından HSD’nin de Til Temir kentinin Ebuş ve Eniq el Hewa köylerinde çetelere yönelik karşı saldırı başlattığını ve çetelere ait mevzilere sert yöneldiğini kaydetti.

HSD güçlerinin Mişêfa köyünde çetelere ait bir askeri aracı havaya uçurduğunu belirten gözlemevinin verdiği bilgilere göre, yaşanan çatışmalarda en az 20 çete mensubu öldürüldü.

Gözlemevi, 2 HSD savaşçısının ise patlayıcı yerleştirmek isterken ellerindeki patlayıcıların patlaması sonucu hayatını kaybettiğini bildirdi.

Daha önce HSD kontrolündeki alanlara sık sık saldırılar gerçekleştiren Türk devletinin paralı çeteleri, saldırılarını kesmiş ancak 40 güne yakın bir aradan sonra son günlerde Til Temir’ın güneyindeki bölgelere ve Zirganê köyüne ağır toplar eşliğinde saldırılara başlamıştı.