Skip to main content

4 Kürt gencine Kasım Süleymani’nin posterini yakmaktan 20 yıla yakın hapis cesazı

4 Kürt gencine Kasım Süleymani’nin posterini yakmaktan 20 yıla yakın hapis cesazı
İran rejim mahkemesi Rojhelat’ın Seqiz kentinde, ABD tarafından öldürülen Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin posterini yaktıkları gerekçesiyle 4 Kürt gencine 20 yıla yakın hapis cezası verdi.
posted onJuly 19, 2020
nocomment

İran İslam Cumhuriyeti rejim mahkemesi Doğu Kürdistan’ın (Rojhelat) Seqiz kentinde, 3 Ocak’ta Irak’ın başkenti Bağdat’ta ABD tarafından gerçekleştirilen bir operasyonla öldürülen İran rejimi Devrim Muhafızları’na (Pasdaran) bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani’nin posterini yaktıkları gerekçesiyle 3 Kürt gencine 20 yıla yakın hapis cezası verdi.

Rojhelat İnsan Hakları Örgütü Hengaw’ın geçtiği habere göre Arman Husenzade (20), Behmen Rehimi (19), Milad Huseni (19) ve Sina Ebdullahi (18) isimli 4 Kürt genci, geçtiğimiz yıl Rojhelat’ın Bane kentinde gerçekleşen protesto gösterisinde Kasım Süleymani’nin posterini yakmak suçlamasıyla hapis cezasına çaptırıldı.

Kürt gençlerinin İran rejim mahkemesinde yargılandıkları süre zarfında avukat tutma ve savunma yapma haklarından mahrum bırakıldıkları da belirtildi.

Hengaw’ın açıklamasına göre Seqiz Devrim Mahkemesi Arman Hesenzade’ye 6 yıl 7 ay, Behman Rehimi’ye 3 yıl 6 ay ve Milad Huseyni’ye 6 yıl 6 ay hapis cezası verdi. İran rejim mahkemesinin Sina Ebdullahi’ye verdiği hapis cezasının ne kadar olduğu öğrenilemedi.

İran rejiminin Irak’taki eli gibi Mollaların terörist faaliyetleri doğrultusunda eylemler gerçekleştiren ve Şii milis gruplarının birleştirilmesiyle oluşturulan Haşdi Şabi tarafından ABD’nin Irak’taki askeri ve diplomatik misyon temsilciliklerine saldırılar gerçekleştirilmesi ardından ABD’nin Irak’taki kuvvetlerinin 3 Ocak’ta başkent Bağdat’ta düzenledikleri bir hava operasyonunda İran rejimi Pasdaranlarına bağlı Kudüs Gücü Komutanı Kasım Süleymani, Haşdi Şabi Başkan Yardımcısı Ebu Mehdi el-Mühendis ve İran rejimi ile Haşdi Şabi üst düzey 8 askeri yetkilisi öldürülmüştü.

Kürt halkı ve özellikle Rojhelat halkı, Kürtere karşı gerçekleştirdiği kanlı ve kirli eylemlerinden dolayı Kasım Süleymani ve Haşdi Şabi’den nefret ediyor.