Skip to main content

Başbakan Mesrur Barzani, Erbil’in DAİŞ kaygısını ABD’ye iletti

Başbakan Mesrur Barzani, Erbil’in DAİŞ kaygısını ABD’ye iletti
Koalisyondaki ABD’li üst düzey askeri yetkilileri kabul eden Kürdistan Bölge Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, Erbil’in DAİŞ’in son zamanlarda artan saldırılarıyla ilgili kaygılarını vurguladı.
posted onMay 30, 2020
nocomment

DAİŞ’e karşı Uluslararası Koalisyon’daki ABD’li üst düzey askeri yetkililerini kabul eden Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, DAİŞ’in Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerdeki hareketliliği ve Kürt çiftçilere yönelik saldırılarından endişe duyduklarını dile getirdi.

Başbakan Mesrur Barzani bugün, DAİŞ Karşıtı Uluslararası Koalisyon’un Özel Harekat Genel Komutanlığı Ortak Görev Gücü Komutanı General Eric Hill’le bir araya geldi.

Irak ve bölgenin durumunun ele alındığı görüşmede, Peşmerge ile Uluslararası Koalisyon arasındaki işbirliğinin arttırılmasına, DAİŞ’le mücadelede işbirliğinin sürdürülmesi gerektiğine vurgu yapıldı.

Görüşmede, son dönemlerde DAİŞ’in Kürdistan Bölgesi idaresi dışında kalan Kürdistani bölgelerde Kürt çiftçilerin ekinlerini ateşe vermesi, kaçırma olayları ve örgütün artan saldırıları da gündeme geldi.

Başbakan, yaşananlardan duyduğu endişeyi ABD’li generale iletti.

General Eric Hill, Kürdistan Bölgesi’nin, bölgedeki terörle mücadelede ABD ve Koalisyon’un önemli bir ortağı olduğunu belirtti.

Terörün bölgede son bulmadığına işaret eden General Hill,  Kürdistan Bölgesi ve Irak’a işbirliğini arttırarak sürdürmeleri gerektiğini ifade etti.