سخنان وزیر خارجە آمریکا شامل چهار محور اصلی بود؛ فشار مالی بی سابقە بر جمهوری اسلامی، همکاری نزدیک بین وزارت خارجه و وزارت دفاع آمریکا برای مقابله با هرگونه تجاوزگری ایران در منطقە (خاورمیانە)، حمایت تمام آمریکا از (مردم آزادیخواە ایران،) و نهایتا اعلام آمادگی آمریکا برای مذاکرە و از سرگیری روابط دیپلماتیک با ایران در صورت تغییر رفتار جمهوری اسلامی.
وزارت دفاع آمریکا: ارتش آمریکا برای مقابلە با رفتارهای ایران در منطقە (خاورمیانە) هر اقدامی لازم باشد انجام میدهد.
حسن روحانی، رئیس دولت جمهوری اسلامی ایران در دیدار جمعی از اساتید و در واکنش بە سخنان پمپئو گفت "دنیای امروز نمیپذیرد آمریکا برای جهان تصمیم بگیرد. کشورها استقلال دارند البته با فشار کار خود را میکنند اما دنیا این منطق را نمیپذیرد. زمان این حرفها گذشت مردم ما صدها بار این حرفها را شنیدند و بی اعتنایی کردند."
روحانی با انتقاد تند از سابقە شغلی پمپئو ادامە داد" آقایی که تا دیروز در مرکز جاسوسی بوده الان به عنوان وزیر خارجه آمریکا معرفی شده و میخواهد تعیین تکلیف کند. شما چه کاره هستی درباره ایران و جهان تصمیم بگیری؟"
در واکنش بە سخنان پمپئو، یکی از فرماندهان ارشد سپاە پاسداران کە نخواستە نامش فاش شود بە خبرکزاری رویترز گفتە است "واشنگتن بە دنبال تغیر رژیم در ایران است."
محمد جواد ظریف، وزیر امور خارجە ایران نیز گفتە بدون توجە بە سخنان پمپئو، آمریکا برای بیشتر کشورها شریک قابل اعتمادی نیست.
حشمتالله فلاحتپیشه، عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در گفتوگو ایسنا "واقعیت آن است که وزیر خارجه آمریکا آرزوهای این کشور در زمان ریاستجمهوری بوش را مطرح میکند."
وزارت امور خارجە روسیە در بیانیەای اعلام کرد "فشارهای بیشتر آمریکا بر ایران ممکن است تاثیر منفی بر شرایط سوریە بگذارد. تلاشهای آمریکا برای تغییر سیاست داخلی و خارجی ایران نتیجە برعکس خواهد داشت."
بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل در پیامی و در تایید سخنان پمپئو گفت " از استراتژی جدید آمریکا در قبال ایران تجلیل کرد و آن را قدم بسیار مفیدی دانست."