بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Uydu görüntüleri: İsrail saldırıları İran rejiminin Suriye’ye silah akışını durdurdu

Uydu görüntüleri: İsrail saldırıları İran rejiminin Suriye’ye silah akışını durdurdu
Imagest International şirketi, yayınladığı uydu görüntülerinin, İsrail'in Şam’daki İran rejimine bağlı askeri noktalar ile Şam Havaalanı ve T-4 hava üssüne yönelik saldırıları ardından yaşanan hasarın İran'dan Suriye'ye silah akışını durdurduğunu gösterdiğini bildirdi.
posted onSeptember 5, 2020
noبۆچوون

İsrailli Imagest International şirketi, Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan İran İslam Cumhuriyeti’ne bağlı silahlı güçlerin askeri karargahları ile Şam Havaalanı ve T-4 hava üssüne yönelik İsrail savaş uçakları ve topçu saldırıları ardından bu bölgeye ait uydu görüntülerini yayınladı.

Şirket yayınladığı uydu fotograflarından, İsrail saldırısı ardından İran rejiminin İran’dan Şam’a silah sevkiyatının durduğunu belirtti.

Uydu görüntüleri alanında çalışmalar yürüten İsrailli özel şirket Imagest International, İsrail’in Suriye’ye yönelik gerçekleştirdiği son saldırılarında, İran rejiminin Suriye’ye silah gönderme ve bunları Suriye'de saklama yeteneğini hedef aldığını belirtti.

Özel şirkete göre İsrail, geçen Pazartesi akşamı gerçekleştirdiği saldırıda Şam Havaalanı yakınlarındaki bir komuta merkezi ve askeri depoyu yok etti. İki gün sonra ise Suriye'nin doğusundaki T-4 askeri hava üssünün pistini hedef aldı.

İsrail yönetimi daha önce İran rejiminin bu iki havalimanını Suriye'ye silah göndermek için kullandığını açıklamıştı.

İsrail'in Suriye'deki İran rejimi ve Şam rejimi askeri hedeflerine yönelik saldırılarını uydu aracılığıyla sık sık izleyen şirket, son saldırıların İran rejiminin Suriye'ye gelişmiş bir silah sistemi aktarma çabalarını büyük olasılıkla durdurduğunu belirtti.

Şirkete göre, İsrail’in bu saldırıların amacı, İran'dan Suriye’ye silah taşınmasının teknik yeteneklerini yok etmekti.