بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Zerdüşti din adamı Areş Kesrevi İran’da katledildi

Zerdüşti din adamı Areş Kesrevi İran’da katledildi
Zerdüşti inancının önde gelen din adamlarından Areş Kesrevi, iki arkadaşı ile birlikte katledildi. Kesrevi ve arkadaşları birkaç gün önce İran’ın Kirman kentinde kaybolmuştu.
posted onJuly 26, 2020
noبۆچوون

Zerdüşti inancının önde gelen din adamlarından Areş Kesrevi, iki arkadaşı ile birlikte katledildi. Kesrevi ve arkadaşları bir gün önce İran’ın Kirman kentinde kaybolmuştu.

İran medyasında yayınlanan haberlere göre, ABD’nin Kaliforniya kenti Zerdüşti inancının ileri gelenlerinden Areş Kesrevi bir kaç gün önce Kirman kentinde 2 müslüman arkadaşı ile birlikte kaybolmuştu. Bugün her 3’ünün cenazlerine ulaşıldığı belirtildi.

Elde edilen bilgilere göre, her 3 kişinin cenazesi Kirman kentinin Mahan bölgesinde bulundu ve kimler tarafından niçin katledildikleri bilinmiyor.

ABD’nin California eyaletindeki Zerdüşti inancı ileri gelenlerinden Areş Kesrevi 10 yılı aşkındır ailesi ile birlikte ABD’de yaşıyordu. Kesrevi,  bir süre önce babasının taziyesi için İran’ın Kirman kentine dönmüştü.

İran İslam Cumhuriyeti rejiminin temelini oluşturan Müslümanlığın Şii mezhebi dışındaki farklı dini ve mezhebi inançlara karşı katı tutumundan dolayı Zerdüşti inanç adamı Areş Kesrevi’nin İran rejimine yakın gizli gruplar tarafından katledilmiş olabileceği belirtiliyor.

Rejim yetkilileri Kesrevi’nin katliyle ilgili herhangi bir açıklamada bulunmadı.