Ana içeriğe atla

Molla medyası: Fahrizade, İsrail yapımı silahla öldürüldü

Molla medyası: Fahrizade, İsrail yapımı silahla öldürüldü
İran rejiminin İngilizce yayın yapan haber kanalı Press TV, İslam Cumhuriyeti’nin  en kıdemli nükleercisi Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesinde İsrail yapımı bir silahın kullanıldığını iddia etti.
posted onNovember 30, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti rejimine bağlı İngilizce yayın yapan haber kanalı Press TV, İslam Cumhuriyeti’nin  en kıdemli nükleercisi Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesinde İsrail yapımı bir silahın kullanıldığını iddia etti.

Press TV kanalı, ismini vermediği kaynağın, Fahrizade’ye yönelik gerçekleştirilen suikast saldırısında kullanılan silahın İsrail ordusuna ait olduğunu iddia ederek “Bu terör eyleminin düzenlendiği yerde bulunan silahın üzerindeki logo ve özellikler İsrail ordusuna ait” dedi.

Buna karşın İsrail İstihbarat Bakanı Eli Cohen, katıldığı bir radyo yayınında, saldırıdan kimin sorumlu olduğunu bilmediğini söyledi.

Hamaney’in baş danışmanı: Uygun ve kararlı karşılık verilecek

İran rejimi, nükleer programının en önemli ismi olarak bilinen Fahrizade’nin başkent Tahran yakınlarında öldürülmesinden İsrail’i sorumlu tutarak, saldırıya uygun şekilde karşılık verileceği tehdidinde bulundu.

İran rejimi Dini Lideri Ayetullah Hamaney’in baş danışmanı Kemal Harrazi, rejimin en üst düzeydeki nükleer bilim adamı Muhsin Fahrizade’nin öldürülmesine uygun ve kararlı bir karşılık vereceğini söyledi.

Rejimin Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani ile Dışişleri Bakanı Cevad Zarif de saldırıdan İsrail’i sorumlu tutarak, bunun karşılığının verileceği tehdidinde bulunmuştu.

Sertlik yanlısı medya: Hayfa’ya saldırılsın

Öte yandan İran’da sertlik yanlısı yayınlarıyla tanınan gazeteler ise Fahrizade’nin öldürülmesine karşılık İran İslam Cumhuriyeti’nin İsrail’in Hayfa kentine saldırması gerektiğini belirtti.