Ana içeriğe atla

Erbil: Tehditlere karşı Mustafa Kazımi’yi destekliyoruz

Erbil: Tehditlere karşı Mustafa Kazımi’yi destekliyoruz
Kürdistan Bölge Başkanı Neçirvan Barzani, Irak’ın karşı karşıya olduğu tehditlerin önünün alınması konusunda, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin attığı adımları desteklediklerini söyledi.
posted onSeptember 29, 2020
noyorum

Erbil’den İran rejimi ve ona bağlı radikal Şii silahlı grupların pençesinde olan ve aynı zamanda Tahran-Washington çekişmesinin en yoğun olduğu alan olan Irak’ta Başbakanlık koltuğunda bulunan Mustafa Kazımi’yi destekleyen açıklama geldi.

Güney Kürdistan’daki (Başûr) Kürdistan Bölge Yönetimi Başkanı Neçirvan Barzani, Irak’ın karşı karşıya olduğu tehditlerin önünün alınması konusunda, Irak Başbakanı Mustafa Kazimi’nin attığı adımları desteklediklerini söyledi.

Neçirvan Barzani bugün, İtalya Savunma Bakanı Lorenzo Guerini ve beraberindeki heyetle bir araya geldi.

Görüşmede, Irak’ın güvenlik durumu ve silahlı grupların diplomatik temsilcilik ve Uluslararası Koalisyon güçlerine yönelik tehditleri ile DAİŞ’in hareketliliği masaya yatırıldı.

İki taraf da DAİŞ’in kesin olarak ortadan kaldırılana kadar ABD’nin başını çektiği Uluslararası Koalisyon’un Irak’ta işbirliğini sürdürmesi gerektiğini belirterek, halen Irak ve Kürdistan Bölgesi’nin Uluslararası Koalisyon’un desteğine ihtiyaç duyduğunu vurguladı.

İtalya’nın Uluslararası Koalisyon çerçevesinde Kürdistan Bölgesi ve Irak’a verdiği askeri ve insani destekten dolayı İtalyan Bakan’a teşekkürlerini sunan Neçirvan Barzani, İtalya Parlamentosu’nun Irak ve Kürdistan Bölgesi’ne olan desteği sürdürme kararı için de ayrıca teşekkür etti.

Neçirvan Barzani, Irak’ta yaşananlara ilişkin endişelerini dile getirerek, “Diplomatik temsilcilikler ile Uluslararası Koalisyon’un Irak’taki görevi çok önemli ve gereklidir. Destek ve yardımlar için de güvenlikleri sağlanmalıdır. Kürdistan Bölgesi, Sayın Başbakan Mustafa Kazimi’nin, tehditlerle mücadelede attığı her adımı desteklemektedir” ifadelerini kullandı.