Ana içeriğe atla

Türk devleti çeteleri Afrin’de 11 sivili kaçırdı

Türk devleti çeteleri Afrin’de 11 sivili kaçırdı
Türk devletine bağlı haydut çeteler Rojava’da işgal altında tuttukları Afrin’de 11 sivil vatandaşı kaçırdı ve serbest bırakma karşılığı olarak ailelerinden fidye istiyor.
posted onAugust 31, 2020
noyorum

Türk devletine bağlı cihatçı haydut çetelerin Batı Kürdistan’da (Rojava) işgal altında tuttukları Afrin’de 11 sivili kaçırdığı bildirildi. Çetelerin, kaçırdığı Kürt sivilleri serbest bırakma karşılığı olarak ailelerinden fidye istediği aktarıldı.

Afrin İnsan Hakları Örgütü (RMMA) yayınladığı açıklamada, Türk ordusuna bağlı çetelerin dün Cinderes’e bağlı Çolaqa köyünde 3’ü yaşlı 6 sivil vatandaşı kaçırdığını duyurdu.

RMMA, çeteler tarafından kaçırılan 11 Kürt yurttaştan 7’sinin Kemal Şêxo (80), Abdulrehman Sido (80), Abdulrehman Reşo (75), Rustem Rihanê (45), Hemze Reşo (45) ve Ahmed Reşo (40) olduğunu duyurdu.

RMMA açıklamasında, Türk develetine bağlı haydut çetelerin geçen 2 ay süresinde Çolaqa köyünden 15 kişiyi kaçırdıklarını ve fidye aldıktan sonra serbest bıraktıklarını belirtti.

Açıklamada çetelerin 29 Ağustos’da Reco’ya bağlı Kura köyünde Selah Brimo isimli bir vatandaşı kaçırdıklarını ve Brimo’nun akıbetinin hala bilinmediği belirtildi.

RMMA açıklamasının devamında, 15 Ağustos’da Şiye’ye bağlı Mistika köyünde Esad Elo, Ebdo Mihemed, Malşin Elo ve Mihemed Hiso isimli 4 Kürt sivilin de  Türk devletine bağlı Emşat çete grubu tarafından kaçırıldığını ve 1200 ile 2000 Türk lirası arasında değişen fidyeler karşılığında bırakıldıkları bildirildi.

Afrin İnsan Hakları Örgütü 2 gün önce yayınladığı açıklamasında, Türk devleti güdümündeki cihaetçı haydut çetelerin son 2 ay içerisinde Afrin’e bağlı köylerden 160’ın üzerinde sivil Kürt’ü kaçırdığını açıklamıştı.