Ana içeriğe atla

Türk çeteleri Afrin’de 11 sivil Kürdü kaçırdı

Türk çeteleri Afrin’de 11 sivil Kürdü kaçırdı
Türk devletinin işgali altındaki Afrin’de cihatçı çeteler Afrin’in 2 ayrı köyünden 11 sivil Kürt vatandaşını kaçırdı.
posted onNovember 3, 2020
noyorum

Türk devleti güdümündeki cihatçı çetelerin Batı Kürdistan’ın (Rojava) işgal altındaki Afrin’de iki ayrı köyden 11 sivil Kürdü kaçırdıkları bildirildi.

Konuya dair açıklama yayımlayan Afrin İnsan Hakları Örgütü, Türk devleti güdümündeki işgalci çetelere bağlı askeri polislerin 22 Ekim 2020’de Raco’ya bağlı Qude köyüne baskın düzenlediklerini ve fidye almak için 10 kişiyi kaçırdıklarını duyurdu.

Örgüt açıklamasında kaçırılan kişilerin isimlerinin şunlar olduğunu belirtti:

Mihemed Heyder Şêxo, Ahmed Hec Mûua, Rifet Hec Musa, Tewfiq Mihemed Musa, Dogan Ahmed Silêman, Mistefa Silêman, Ahmed Izet Osman, Mihemed Maruf, Ebdin Xilusi Ereb.

Kaçırılan kişilerden Rifet Hec Musa ve Mistefa Silêman’ın daha sonra serbest bırakıldıklarının belirtildiği Afrin İnsan Hakları Örgütü açıklamasının devamında, kaçırılan diğer 8 kişinin akıbetlerinin henüz bilinmediği belirtildi.

Türk devletine bağlı cihatçı çetelerden El Mecid silahlı grubunun 1 Kasım 2020 tarihinde Raco’ya bağlı Kosa köyüne baskın düzenlediğini de belirten Afrin İnsan Hakları Örgütü, silahlı grubun Sefer Sido isimli sivil bir Kürt vatandaşını kaçırdığını, arabasına el koyduğunu ve evindeki para ile zinnet eşyalarını çaldıklarını aktardı.

Afrin, Serêkaniyê, Grê Spi, Azer ve Cerablus’u işgal eden Türk devletinin işgal alanlarının kontrolünü teslim ettiği cihatçı grupların Afrin ve diğer işgal altındaki Rojava kentlerinde sivil Kürt vatandaşları kaçırma eylemleri sürekli olarak devam etmekte.

Afrin İnsan Hakları Örgütü’ne göre şu ana kadar binlerce sivil vatandaş kaçırıldı ve kaçırılanların çoğunun akıbetleri bilinmiyor.