Ana içeriğe atla

Pasdaranlar HDK güçlerinin bulunduğu bölgelere saldırıyor

Pasdaranlar HDK güçlerinin bulunduğu bölgelere saldırıyor
İran rejimi Pasdaran güçlerinin HDK Peşmerge güçlerinin konuşlu bulunduğu Rojhelat ve Başûr dağlarına yönelik saldırılara başladığı bildirildi. HDK, iki gündür devam eden top saldırılarında herhangi bir kayıplarının olmadığını duyurdu.
posted onAugust 3, 2020
noyorum

İran İslam Cumhuriyeti Devrim Muhafızları’nın (Pasdaran) İran rejimine karşı silahlı mücadele yürüten Kürdistan Demokratik Partisi (HDK) Peşmerge güçlerinin konuşlu bulunduğu Doğu Kürdistan (Rojhelat) ve Güney Kürdistan (Başûr) dağlarına yönelik saldırılara başladığı bildirildi.

HDK, Pasdaranların sivil alanları da hedef alan ve iki gündür devam eden top saldırılarında herhangi bir kayıplarının olmadığını duyurdu.

HDK, konuya dair yaptığı açıklamada, terörist örgüt Pasdaranların katyuşa ve diğer ağır silahlarla iki gündür sürdürdüğü saldırılarında sivil yerleşim alanlarını da hedef aldığını belirtti.

Açıklamada HDK Peşmerge güçlerinden herhangi bir kaybın olmadığı sadece bir askeri noktalarında hasar meydana geldiği aktarıldı.

HDK açıklamasında Pasdaranların Rojhelat ve Başûr’da güçlerinin konuşlu bulunduğu dağlık alanlara yönelik saldırısının devam ettiği bildirildi.