Skip to main content

سخت‌ترین ارزیابی اقتصادی برای ایران؛ شدیدترین کسری بودجه همراه با وخیم‌ترین رشد منفی اقتصادی

سخت‌ترین ارزیابی اقتصادی برای ایران؛ شدیدترین کسری بودجه همراه با وخیم‌ترین رشد منفی اقتصادی
posted onOctober 28, 2019
nocomment

آواتودی*

حسن روحانی کذاب و یک دوجین از بادمجان دورقاب‌چین‌های دولت و نهادهای مالی او که دست‌درازی همه این عوامل بی‌شرم به خان یغمای مالی کشور آنها را به دروغگویی و واژگون جلوه دادن حقیقت کشانده، همچنان در روزهای اخیر مدعی شدند که وضع مالی کشور بد نیست و دولت نیازمندی‌های اساسی را تامین کرده و تورم تا حدی مهار شده و بحران بی‌ارزش‌ترشدن پول کشور را «پشت سر گذاشته‌ایم».

اما دروغ‌های آنان را چه کسی بهتر از ملت ایران درک می‌کند که هر روز از هر جای ایران، با هزار خجالت و بغض در گلو، از سفره‌های خالی و یخچال‌های تهی شده خود با دوربین موبایل‌شان عکس و فیلم می‌گیرند تا هرشب در بخش «گزارشگر» شبکه «من و تو» پخش ‌شود.

ملت ایران به این دروغگویان بی‌آزرم نفرین می‌فرستد و هر روز نگران‌تر از روز گذشته از خواب برمی‌خیزد زیرا به خوبی آگاه است که وضع اقتصادی کشور از این نیز وخیم‌تر خواهد شد.

صندوق بین‌المللی پول دوشنبه 6 آبان/ 28 اکتبر در تازه‌ترین ارزیابی خود برای سال آینده میلادی (که از 10 دی 1398 آغاز می‌شود) ارزیابی کرده که وخیم‌ترین وضعیت اقتصادی در انتظار ایران است و پولی برای بودجه در کار نیست و کسری بودجه ایران، به رقم تاریخی خود، سقوط خواهد کرد.

در این شرایط، باید انتظار قحطی را داشت بویژه آنکه آمریکا همین روزهای گذشته تاکید کرد که پای خود را بروی آخرین لوله‌های رساندن پول بدست ایران گذاشته است و ایران برای وارد کردن اساسی‌ترین کالاها نیز باید مدارک زیادی ارائه کند تا ثابت نماید که معاملاتش با شرکت‌ها و کشورها برای واردات این کالاها، برای تروریسم نیست.

 ما پیشتر ارزیابی کرده بودیم که این درخواست جدید آمریکا، شرکت‌ها و کشورها را از این معاملات با ایران نیز خواهد ترساند. (در این رابطه گزارش آواتودی را در روز شنبه 4 آبان/ 26 اکتبر مطالعه کنید:

پای آمریکا روی آخرین لوله اکسیژن پول‌رسانی برای ایران قرار گرفت

ارزیابی بشدت نگران‎‌کننده صندوق بین‌المللی پول در حالی انتشار یافت که بانک جهانی نیز هفته گذشته پیش‌بینی کرد که رشد ایران در سال 2020 (از دی 1398) حدود ده درجه منفی خواهد بود؛ امری که در تاریخ معاصر ایران سابقه نداشته است.

افزون بر اینها، استیون منوچین وزیر خزانه‌داری (دارایی) آمریکا دوشنبه 6 آبان/ 28 اکتبر در جریان سفر به بیت‌المقدس گفت که او در این روز پیشنهادهای «بسیار مشخص» از مقامات اسرائیلی برای تشدید تحریم اقتصادی در ایران دریافت کرد که آمریکا آن را «پیگیری خواهد کرد».

مفهوم گفته آقای منوچین این است که اسرائیلی‌ها راههای فشاری بر ایران به ذهنشان رسیده که آمریکا خود به فکرش نرسیده بود.

 آیا سران رژیم ایران که فلاکت و گرسنگی مردم ایران برایشان اهمیتی ندارد، هنوز فکر می‌کنند که «انشاالله گربه است»؟

       ________________________________
*      گزارش‌های خبری، مطالب تحلیلی، مقالات و نوشته‌های سردبیری بخش فارسی شبکه آواتودی، کپی شده از منابع دیگر نیست. تمامی مطالب بخش فارسی، ویژه شبکه آواتودی نوشته و یا از منابع معتبر بین‌المللی گردآوری، ترجمه، تهیه و تنظیم می‌شود. هم‌زمان، ارزش خبر و گزارش را در همراهی آن با ارزیابی می‌دانیم.