Skip to main content

دادگاه انقلاب ارومیه برای یعقوب کریم‌پور حکم اعدام صادر کرد

دادگاه انقلاب ارومیه برای یعقوب کریم‌پور حکم اعدام صادر کرد
posted onDecember 25, 2025
nocomment

بنابر گزارشات منتشر شده یعقوب کریم‌پور، شهروند اهل میاندوآب در استان ارومیه که در جریان جنگ ۱۲ روزه از سوی وزارت اطلاعات بازداشت شد، با اتهام «افساد فی الارض از طریق همکاری با اسرائیل و ارسال داده»،‌ از سوی دادگاه انقلاب ارومیه به اعدام محکوم شده است.

براساس این گزارشات کریم‌پور که متولد سال ۱۳۶۳ است، هم‌اکنون در زندان مرکزی ارومیه نگهداری می‌شود.

حکم اعدام کریم‌پور در حالی صادر شده که او در تمامی مراحل بازجویی و رسیدگی قضایی، اتهامات وارده را رد کرده و گفته است اعترافات منتسب به او تحت اجبار و شکنجه اخذ شده‌اند.

یک منابع آگاه در این مورد اظهار داشته که کریم‌پور با تاکید بر این که هیچ‌گونه همکاری‌ای با اسرائیل نداشته، ارسال هر گونه داده یا اطلاعات را تکذیب کرده است.

در ماه‌های اخیر و پس از پایان جنگ ۱۲ روزه، دستگاه قضایی جمهوری اسلامی شمار زیادی از شهروندان را بدون ارائه شواهد و مدارک معتبر به اتهام «جاسوسی» و «همکاری» با اسرائیل بازداشت، محاکمه و حتی اعدام کرده است. اقدامی که همواره با اعتراضات گسترده فعالان و نهادهای حقوق بشری در سراسر جهان روبه‌رو شده است.

در یکی از آخرین موارد اعدام به اتهام «جاسوسی»، جمهوری اسلامی ۲۹ آذر عقیل کشاورز، دانشجوی معماری دانشگاه شاهرود را به دار آویخت.

خانواده کشاورز، ۲۸ آذر آخرین ملاقات خود را با او انجام داده‌ بودند. پیش‌ از این نیز حکم اعدام جواد نعیمی، زندانی سیاسی، در زندان قم به اجرا درآمد.

پیشتر، آواتودی طی گزارشی به نقل از سازمانهای حقوق بشری اعلام کرده بود که دستگاه قضایی جمهوری اسلامی در آذرماه دست‌کم ۳۳۸ نفر را در زندان‌های سراسر ایران اعدام کرده است.