Skip to main content

Pompeo ve General Mazlum’dan Türk devletinin Kobani saldırısına sert tepki

Pompeo ve General Mazlum’dan Türk devletinin Kobani saldırısına sert tepki
General Mazlum Kobani, Türk devletinin kadınları katletmesiyle ilgili “Kürt halkına karşı uyguladığı katliam politikasının bir devamı” tepkisinde bulunurken ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo ise “hayatını kaybeden ve yaralanan masum sivillerin ailelerinin acılarını en içten şekilde paylaşıyoruz” ifadelerini kullandı.
posted onJune 24, 2020
nocomment

Batı Kürdistan’daki (Rojava) Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Genel Komutanı General Mazlum Kobani, Türk devletinin Rojava’nın Kobani kentinde 3 kadın aktivisti suikastle katletmesiyle ilgili “Bu Türk devletinin Kürt halkına karşı uyguladığı katliam politikasının bir devamıdır” dedi.

Türk devletinin silahsız insansız hava araçları (SİHA) ile Kobanê’nin Helince köyün de bir evi bombalaması sonucu 3 kadın aktivisti katletmesine tepki gösteren Mazlum Kobani, saldırıya ilişkin, "Kadın aktivistlere yönelik suikastler, Kürtlere yönelik katliam politikalarının bir devamıdır” açıklaması yaptı.

ABD ve Rusya’nın sorumluluklarını hatırlattı

Sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda General Mazlum, ABD ile Rusya’nın yaptığı anlaşmaları hatırlatarak şu ifadelere yer verdi:

“Türkiye uluslararası hukuk ve 19-22 Ekim’de ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ve Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin arasında imzalanan ve Türkiye’nin bölgemize saldırılarını durdurmayı taahhüt eden anlaşmayı ihlal etmeye devam ediyor. Ekim anlaşmaları ve uluslararası hukuk çerçevesinde Türkiye’nin işgali ile etnik temizlik politikalarını durdurmak Rusya ve ABD’nin hem sorumluluğu hem de görevi. 2015 yılında DAİŞ’in 271 kadın, çocuk ve yaşlıyı katlettiği saldırının 5’inci yılında, Kürt kadın aktivistlerine yönelik bu suikast, Kürtlere yönelik katliam politikalarının bir devamıdır.”

Pompeo: Acıyı en içten şekilde paylaşıyoruz

Türk devletinin gerçekleştirdiği kadın katliamına bir tepki de ABD Dışişleri Bakanı Mike Pompeo’dan geldi.

Pompeo, Türk devletine ait SİHA’ların Rojava’nın Kobani kentinin Helince köyüne yönelik gerçekleştirdiği saldırıya tepki gösterdiği Twitter mesajında, “Til Xelef’teki terör saldırısı ile Kobani’deki hava saldırısında hayatını kaybedenlerin ve yaralanan masum sivillerin ailelerinin acılarını en içten şekilde paylaşıyoruz” ifadesini kullandı.

Mike Pompeo, devam eden şiddet sarmalının, Suriye’de siyasi çözümün kalıcı hale gelmesine engel olduğunu da ifade etti.

Dün Türk devleti güdümündeki cihatçı haydut çeteler işgal altındaki Serêkaniyê’ye bağlı Til Xelef köyünde gerçekleştirdikleri bombalı araç saldırısında 4 sivil hayatını kaybetmişti.

Akşam saatlerinde ise Türk devletinin Kobani’nin güneydoğusundaki Helince köyünde bir eve yönelik SİHA’larla gerçekleştirdiği hava saldırıda ise 3 kadın aktivist katledilmişti.