بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

حوثی‌های علیه عربستان محاصره دریایی اعمال می‌کنند

حوثی‌های علیه عربستان محاصره دریایی اعمال می‌کنند
posted onJuly 21, 2026
noبۆچوون

گروه تروریستی حوثی مورد حمایت ایران در یمن روز دوشنبه، ٢٩ تیرماه، اعلام کردند که محاصره دریایی علیه عربستان سعودی از این لحظه اجرا می‌شود.

سخنگوی نظامی این گروه تروریستی اعلام کرد که محاصره دریایی علیه عربستان سعودی که آن را «دشمن جنایتکار» خواند، بر اساس اصل «چشم در برابر چشم» و از لحظه صدور این بیانیه، اجرا خواهد شد.

حوثی‌ها که بخش‌های وسیعی از یمن ازجمله صنعا، پایتخت این کشور، را تحت کنترل خود دارند، گفتند که این محاصره در پاسخ به «ادامه محاصره ظالمانه و ستمگرانه ملت عزیز ما از سوی عربستان سعودی به مدت نزدیک به ۱۲ سال، غارت منابع ما و اعمال محاصره کامل بر بنادر و فرودگاه‌های ما از طریق زمین، دریا و هوا» انجام می‌شود.

این گروه هفته گذشته پس از آنکه دولت ریاض را به بمباران فرودگاهی تحت کنترل خود متهم کرد، موشک‌هایی به سمت این کشور شلیک کرد؛ اقدامی که به گفته آنها، آتش‌بس چهار ساله میان عربستان و این گروه همسو با ایران را نقض کرد.

برخی مقام‌های نظامی جمهوری اسلامی در جریان جنگ ۴۰ روزه با آمریکا و اسرائیل و پس از آن، تهدید کرده‌اند که شبه‌نظامیان حوثی به نفع تهران وارد عمل خواهند شد و تنگه باب‌المندب را مسدود می‌کنند.

این گروه شورشی در یمن بعد از آغاز جنگ غزه، ماه‌ها به کشتی‌های تجاری در دریای سرخ و نزدیکی این تنگه حمله می‌کردند. دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا، اردیبهشت سال گذشته اعلام کرد که این گروه این حملات را متوقف می‌کنند.