بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

El Cezire: Sedat Peker gözaltına alındı 

El Cezire: Sedat Peker gözaltına alındı 
posted onDecember 11, 2021
noبۆچوون

 El Cezire, organize suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla Türkiye’de hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in Birleşik Arap Emirlikleri’nde gözaltına alındığını, Türkiye’ye iade gönderilebileceğini iddia etti. 
 
Katar merkezli yayın yapan El Cezire, organize suç örgütü lideri iddiasıyla Türkiye’de hakkında yakalama kararı bulunan Sedat Peker’in, Birleşik Arap Emirlikleri yetkilileri tarafından gözaltına alındığını ve uzun süredir iadesini talep eden Türkiye’ye gönderilebileceğini ileri sürdü. 
 
Haberde, Abu Dabi'nin veliaht prensi Şeyh Muhammed bin Zayed Al Nahyan'ın 24 Kasım’da Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Ankara’da bir araya gelmesi ve iki ülke arasında imzalanan milyarlarca dolarlık anlaşmalara dikkat çekildi.  
 
İki ülke ilişkilerinin iyileşmesinde atılan başka adımların da katkı sağladığını ifade eden haberde, Suriye’deki cihadist grupları finanse etmek suçundan  BAE’de tutuklu bulunan Türk iş insanı Mehmet Ali Öztürk’ün serbest bırakılarak Türkiye’ye döndüğü hatırlatıldı. 
 
Türkiye ile BAE arasındaki bu trafikten sonra Sedat Peker’in de Türkiye’ye teslim edilebileceği bildirildi. 
 
Sedat Peker, bir yıldan uzun bir süredir Youtube üzerinden paylaştığı video serileri ile iktidarı hedef alıyordu.  
 
Son olarak, Peker’in kendisine özel olarak ayrılan bir alanda ev hapsinde tutulduğu ve internet erişiminin olmadığı iddia edilmişti.