بازبدە بۆ ناوەڕۆکی سەرەکی

Demirtaş’a ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten 3.5 yıl hapis cezası

Demirtaş’a ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten 3.5 yıl hapis cezası
posted onMarch 23, 2021
noبۆچوون

HDP eski Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’a, Türkiye Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret ettiği suçlaması ile 3 yıl 6 ay hapis cezası verildi.

Edirne F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevi’nde tutuklu bulunan Selahattin Demirtaş’ın 2015 yılında Atatürk Havalimanı'nda yaptığı bir açıklamada Erdoğan’a hakaret ettiği iddiası ile yargılandığı davada karar çıktı.

Bakırköy 46. Asliye Ceza Mahkemesi’ndeki duruşmaya Ses ve Görüntü Bilişim Sistemi (SEGBİS) aracılığı ile bağlanan Demirtaş, Cumhurbaşkanına hakaret etmediğini eleştiri yaptığını söyledi.

Demirtaş, “Dış politika kararlarını eleştirdiğim için hakkımda çok sayıda hakaret davası açıldı. İki cümle eleştiri kurdum diye iki ayrı iddianame düzenlendi. Uzatmanın anlamı yok, hükümeti eleştirdim. Cumhurbaşkanı ve Başbakanı direkt hedefe almadım. Niye o kadar az söyledim diye şu anda üzgünüm. Çok yumuşak açıklama yapmışım. Hükümeti eleştirmek demokratik toplumun görevidir" dedi.

Esas hakkındaki mütalaasını açıklayan Cumhuriyet savcısı, Selahattin Demirtaş’a 4 yıl 8 ay hapis cezası verilmesini talep etti.

Verilen aranın ardından kararını açıklayan mahkeme heyeti, Demirtaş’a ‘Cumhurbaşkanı’na hakaret’ten 3 yıl 6 ay hapis cezası verdi. En üst sınırdan verilen cezada indirime gidilmedi.