رفتن به محتوای اصلی

هشدار آمریکا به پایان تحریم تسلیحاتی ایران و تحریم سلیمانی در ١٥ ماه آینده

هشدار آمریکا به پایان تحریم تسلیحاتی ایران و تحریم سلیمانی در ١٥ ماه آینده
posted onAugust 13, 2019
noدیدگاه

آواتودی*

حسن روحانی چند روز پیش در دفاع از لزوم حفظ برجام گفت بقای این توافق تا سال آینده (سال آینده میلادی 202) این امتیاز را به ایران خواهد داد که از زیربار تحریم‌های تسلیحاتی درآید و بتواند تسلیحات بفروشد و تسلیحات بخرد.

اشاره روحانی به این واقعیت است که براساس برجام، تحریم تسلیحاتی ایران تنها برای پنج سال (از سال 2015 تا 2020) است و سال آینده باید به پایان برسد؛ همچنین تحریم‌های پنج ساله دیگری در مورد ایران سال آینده میلادی تمام می‌شود که یکی از آنها تحریم قاسم سلیمانی فرمانده شاخه قدس سپاه است.

پایان این تحریم‌ها دقیقا روز 18 اکتبر سال 2020 است. ساعت دیجیتالی که مایک پمپئو وزیر خارجه آمریکا در توییت خود گذاشته است، مانند  ساعت شنی، لحظه نزدیک شدن پایان این تحریم‌ها در یک سال و سه ماه دیگر را نشان می‌دهد.

به نظر می‌رسد این سخنان روحانی چراغ قرمز را برای دولت آمریکا روشن کرد؛ مایک پمپئو سه‌شنبه 22 مرداد/ 13 اوت به کشورهای جهان نسبت به نزدیک شدن پایان دوره تحریم تسلیحاتی رژیم و نیز پایان تحریم قاسم سلیمانی هشدار داد.

وزیر خارجه آمریکا در توییترش نوشت که «شریکان خود را به افزایش فشار بر رژیم ایران تشویق می‌کنیم تا این رژیم رفتار مغایر با ثبات خود را متوقف کند».

آمریکا در روزهای گذشته جان بولتون مشاور امنیت ملی کاخ سفید را برای گفت‌وگو با بوریس جانسون و سایر مقامات ارشد بریتانیا بویژه در باره ایران راهی لندن کرده بود؛ این سفر چند روز بعد از سفر دومینیک راب وزیر خارجه جدید بریتانیا به واشینگتن و دیدار او با مایک پمپئو بود که در طول آن، آقای راب پیوستن بریتانیا به ائتلاف تامین امنیت آبراه دریایی در خلیج فارس را آگاهی داد.

بریتانیا اعلام کرده که ناو جنگی این کشور سه‌شنبه 13 اوت/22 مرداد راهی آبهای منطقه شده است.

مذاکرات بولتون با مقامات لندن پیش‌زمینه‌ای برای دوره آتی در مناسبات بریتانیا با آمریکا است.

بریتانیا که عزم خود را برای خروج از اتحادیه اروپا جزم کرده است، بعد از تحقق این امر، نیاز سیاسی و تجاری بیشتری به آمریکا خواهد داشت و لذا، آمریکا تلاش می‌کند که با دادن مشوق‌هایی در این زمینه‌ها، موجب شود که بریتانیا سیاست خود را از هم‌اکنون در مورد ایران و چین، با سیاست آمریکا بیشتر هماهنگ کند.

این تحول در حالی است که مقاماتی در ایران سه‌شنبه گفتند انتظار دارند در نتیجه تماس‌ها و «رد و بدل شدن اسناد» در مورد نفتکش توقیف شده‌ی حامل نفت ایران در منطقه جبل‌الطارق، این نفتکش «در آینده نزدیک» آزاد شود؛ یک مقام ایرانی حتی گفته است شنبه پیش‌رو موعدی است که نفتکش «گریس‌1» آزاد خواهد شد.

اما مقامات حکومت منطقه‌ای جبل‌الطارق ساعاتی بعد اعلام کردند که چنین تعهدی نداده هر چند که مذاکرات هنوز ادامه دارد.

 

*گزارش‌های خبری، مطالب تحلیلی، مقالات و نیز نوشته‌های سردبیری بخش فارسی شبکه آواتودی، کپی شده از منابع دیگر نیست. تمامی مطالب بخش فارسی، ویژه شبکه آواتودی نوشته و تهیه می‌شود.