رفتن به محتوای اصلی

Akşener: Miilet İttifakı ortak, HDP ayrı aday çıkarmalı

Akşener: Miilet İttifakı ortak, HDP ayrı aday çıkarmalı
posted onJune 16, 2021
noدیدگاه

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener, 2023’te yapılması planlanan Cumhurbaşkanlığı seçimleri için Millet İttifakı’nın ortak, HDP’nin ise ayrı aday çıkarması gerektiğini savundu.

Halk TV’de konuşan Akşener, Cumhurbaşkanlığı seçimleri hakkında dikkat çekici açıklamalarda bulundu.

Millet İttifakı’nın ortak aday ile seçime katılması gerektiğini belirten Akşener, “Tek adayla gitmenin faydalı olduğunu söylüyorum. Ben olmalıyım demiyorum, şudur budur demiyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun da bu konuda son derece akılcı davrandığını 24 Haziran seçimlerinde gördüm. Bizim gelişimizle bu ucube sistemin gidişiyle kaybedeceklerinin verdiği bir panik duygusu var. Millet İttifakı'nı kimler oluşturacaksa orada oturacağız çalışma metnini kamuoyu ile çalışacağım.” ifadelerini kullandı.

Millet İttifakı’nın çıkaracağı ortak adayın yanı sıra HDP’nin de ayrı aday çıkarmasını savunan Akşener, “Bir temel yanlış var, HDP Cumhurbaşkanı adayı çıkarmalı. Bağcılar’da Batmanlı, Bayburtlu, Gümüşhaneli insanlar yaşar apartmanlar birbirinin aynısıdır. Dindar Türkler ve dindar Kürtler olarak baktığınız zaman dindar Kürtler Türklerden daha dindardır mezhepleri nedeni ile. HDP bu etnik aidiyet üzerinden oy alıyor. Bağcılar’da HDP yüzde 14 civarında oy alır yerel seçimde 3,5’a düşer…HDP eğer bir ittifak sistemi içerisinde yer alsın yüzde 10’u geçemez. Dolayısıyla HDP aday çıkarır.” diye konuştu.