رفتن به محتوای اصلی

Erdoğan: Mısır halkını Yunan halkıyla birlikte görmek bizi üzer

Erdoğan: Mısır halkını Yunan halkıyla birlikte görmek bizi üzer
posted onMay 11, 2021
noدیدگاه

Mısır’a yönelik olumlu olduklarını ve ilişkilerini genişletmek istediklerini belirten Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Mısır-Yunanistan yakınlaşması hakkında ise “Mısır halkını zorla, Yunan halkıyla birlikte görmek bizi üzer.” ifadelerini kullandı.

Cuma namazı sonrası gazetecilere açıklamalarda bulunan Erdoğan, bir gazetecinin yeniden başlayan Türkiye-Mısır ilişkilerinin bundan sonraki seyrine ilişkin sorusuna “Mısır halkına yönelik tavrımız çok olumlu. Mısır halkıyla Türk milletinin tarihe dayalı bir birlikteliği var. Düşman kardeşler olarak değil, dost olarak Mısır halkıyla tarihten gelen birlikteliğimizi yeniden kazanma gayreti içindeyiz.” yanıtını verdi.

Mısır-Yunanistan yakınlaşmasından duyduğu rahatsızlığı dile getiren Erdoğan, “Mısır halkını zorla, Yunan halkıyla birlikte görmek bizi üzer. Onlarla dayanışma içinde olmaları bizi üzer. Yeni süreç başladı. Bu süreç içinde önce istihbarat örgütlerimiz, sonra Dışişleri Bakanlığımız mensupları görüşmelere başladı. Bunu genişleterek devam ettireceğiz.” diye konuştu.