رفتن به محتوای اصلی

Akar: Şengal’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz

Akar: Şengal’deki gelişmeleri yakından takip ediyoruz
posted onApril 7, 2021
noدیدگاه

Türkiye Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, Irak yönetiminden Şengal ve Mahmur’da PKK’ye yönelik “yapılması gerekenlerin yapılmasını beklediklerini” belirterek, her iki şehirdeki gelişmeleri yakından takip ettiklerini söyledi.

Sınır hattında ve ötesinde görev yapan birlik komutanlarıyla video konferans yöntemi ile yaptığı toplantıda, Irak’ta "şer odakları"nın olduğunu dile getiren Akar, "Nerede? Sincar’da. Nerede? Mahmur’da. Bunların da bir an önce etkisiz hale getirilmesi için yapılması gerekenlerin en kısa zamanda yapılmasını bekliyoruz. Buradaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu konuda Iraklı kardeşlerimizle her türlü koordinasyonu yapıyor ve her türlü iş birliğine hazır olduğumuzu da muhataplarımıza söyledik, söylemeye devam ediyoruz. Iraklı komşularımızın bu konuda gerekenleri yapacağına inanıyoruz ve bunu yakından takip ediyoruz" diye konuştu.

9 Ekim 2020’de BM gözetiminde Erbil ve Bağdat arasında imzalanan Şengal Anlaşması, resmi olmayan silahlı unsurların kentten çıkarılmasını öngörüyor. 

PKK’ye yakınlığı ile bilinen YBŞ ise anlaşmaya karşı çıkıyor. 

Şengal’den çıkmaları için silahlı gruplara verilen süre iki gün önce (1 Nisan) dolmuştu.