رفتن به محتوای اصلی

İsrail Suriye’de İran ve Hizbullah milislerini vurdu

İsrail Suriye’de İran ve Hizbullah milislerini vurdu
İsrail’ Suriye’nin Kuneytra kırsalında bulunan İran rejimi ve Lübnan Hizbullahı’na bağlı milis gruplara karşı hava saldırısı gerçekleştirdiği bildirildi. Saldırıda bazı milislerin öldüğü aktarılırken net sayı öğrenilemedi.
posted onOctober 21, 2020
noدیدگاه

Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR), İsrail’in Suriye’nin Kuneytra kırsalında gerçekleştirdiği füze saldırılarının, İran İslam Cumhuriyeti ve Lübnman Hizbullah’ına bağlı milis grupların konuşlu bulunduğu bir okulu hedef aldığını, saldırı sonucunda milisler arasında kayıplar olduğunu bildirdi.

Kuneytra kırsalında Lübnan Hizbullahı ve İran rejimine bağlı çok sayıda milis konuşlu bulunuyor. İsrail bundan önce de bu bölgede konuşlu bulunan bu milis güçlere saldırılar gerçekleştirmişti.

Suriye rejimi resmi haber ajansı SANA’da, ülkenin güneyindeki Kuneytra bölgesinde yer alan el-Hurriye köyündeki bir okula füze saldırısı düzenlendiğini doğruladı ancak sadece maddi hasar olduğunu iddia etti.

İsrail, son yıllarda Suriye’deki hava saldırılarını yoğunlaştırdı ve rejime ait askeri tesislerin yanı sıra İran rejimi ve güdümündeki Hizbullah milislerini de hedef aldı.

İsrail, Suriye’de düzenlediği hava saldırılarını nadiren kabul etse de, İran rejiminin Suriye’deki askeri varlığını pekiştirme ve Hizbullah’a gelişmiş silahlar gönderme girişimlerini engellemeye devam edeceğini yineliyor.

İsrail’den Gazze’ye de hava saldırısı

Öte yandan İsrail, dün akşam Gazze’den İsrail’e roket saldırısına misilleme olarak Gazze Şeridi'nde bulunan terörist hedeflere karşı da hava saldırısı düzenlediği bildirildi.

Şarkul Avsat’ın yerel kaynaklara dayandırdığı haberinde İsrail hava saldırısının hedefinin Gazze Şeridi'nin orta kesiminde bulunan Deyr El-Belah kentinin doğusunda bulunan hedefler olduğu aktarıldı. Saldırı sonucunda herhangi bir can kaybı veya yaralanan olmadığı belirtildi.

İsrail ordusu, dün akşam Gazze'den İsrail'e bir roket atıldığını ve hava savunma sistemi tarafından düşürüldüğünü açıklamıştı.