رفتن به محتوای اصلی

General Mazlum: Yüzbinlerce Kürt genci Kürdistan bayrağı için şehit düştü

General Mazlum: Yüzbinlerce Kürt genci Kürdistan bayrağı için şehit düştü
HSD Genel Komutanı General Mazlum Kobani, PDK binasının ateşe verilmesi ve Kürdistan bayrağının yakılmasına sert tepki göstererek “Yüzbinlerce Kürt genci Güney Kürdistan’da diktatörlük ile teröre karşı Kürdistan bayrağını yükseltmek ve topraklarını özgüleştirmek için şehit düştüler” dedi.
posted onOctober 18, 2020
noدیدگاه

İran İslam Cumhuriyeti güdümlü Irak’taki Haşdi Şabicilerin başkent Bağdat’ta Kürdistan Demokrat Parti’nin (PDK) merkez binasını ateşe verip Kürdistan bayrağını yakmalarına Kürdistan, Irak ve dünyadan tepkiler gelmeye devam ederken sert bir tepki de Batı Kürdistan’da Kürt Halk Savunma Birlikleri’nin (YPG) omurgasını oluşturduğu Demokratik Suriye Güçleri (HSD) Genel Komutanı General Mazlum Kobani’den geldi.

HSD Genel Komutanı Mazlum Kobani yaptığı açıklamada, yüz binlerce Kürt gencinin uğrunda canını feda ederek şehit düştüğü Kürdistan bayrağının yakılmasına tepki gösterdi.

Resmi Twitter hesabından yayınladığı mesajla saldırıyı kınayan General Mazlum Kobani mesajında şu ifadelere yer verdi:

“Yüzbinlerce Kürt genci Güney Kürdistan’da diktatörlük ile teröre karşı barışı teşkil etmek, Kürdistan bayrağını yükseltmek ve topraklarını özgüleştirmek için şehit düştüler.”  

Kürdistan bayrağının yakılmasının kabul edilemez olduğunun altını çizen General Mazlum, “Bir ulusun sembolleri, bayrağı ve parti binalarının yakılması siyasi sorunların çözümünde başvurulacak  medeni bir yöntem değildir. Ulusların sembolleri ve kutsal değerleri korunmalıdır. Birlikte yaşam ve siyasi ilkelere karşı olanlar cezalandırılmalıdır” şeklinde tepki gösterdi.