رفتن به محتوای اصلی

Serêkaniyê de patlama: 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı

Serêkaniyê de patlama: 5 kişi öldü, 15 kişi yaralandı
Rojava’nın Türk devleti ve güdümündeki cihatçı çetelerin işgali altında bulunan Serêkaniyê kentinde bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda 5 kişinin öldüğü, 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.
posted onJuly 23, 2020
noدیدگاه

Batı Kürdistan’da (Rojava) Türk devleti ve güdümündeki cihatçı çetelerin işgali altında bulunan Serêkaniyê kentinde bombo yüklü araçla gerçekleştirilen saldırıda, ilk belirlemelere göre 5 kişi hayatını kaybetti.

Bugün öğlen saatlerinde kent merkezindeki cihatçı çetelerin askeri noktalarına yönelik olduğu tahmin edilen saldırıda 15 kişinin de yaralandığı bildirildi.

Saldırı sonucu yaralananlar içerisinde durumu ağır olanların olduğu dolayısıyla ölü sayısının artabileceği aktarıldı.

Bomba yüklü araçla gerçekleştirilen saldırı sonucu yaşanan patlamanın Türk devleti destekli ve adı Suriye Milli Ordusu olarak değiştirilen cihatçı çetelerin bir askeri noktasına yakın bir yerde gerçekleştiği belirtildi.

Türk devletinin parayla kendisine bağladığı cihatçı haydut çetelerle 2018’in Mart ayında işgal ettiği Rojava’nın Afrîn kenti ile 2019’un Ekim ayında işgal ettiği Serêkaniyê ve Grê Spi kentlerinde işgalin ardından belli dönemlerde bu tür saldırılar gerçekleşmeye başladı.

Türk devletinin güdümündeki çetelerin işgal altındaki bu Kürdistan kentlerinde Kürt halkına karşı işledikleri savaş suçları ve hayrı insani faaliyetler uluslararası kamuoyunda defalarca işlenmesine rağmen Birleşmiş Milletler başta olmak üzere ülkeler ve uluslararası kuruluşlar bu suçlara karşı Türk devleti nezdinde herhangi bir girişimde bulunmadı.