رفتن به محتوای اصلی

Şarkul Avsat’ın Sistani karikatürü Haşdi Şabi’yi kızdırdı

Şarkul Avsat’ın Sistani karikatürü Haşdi Şabi’yi kızdırdı
Suudi Arabistan merkezli Şarkul Avsat gazetesinin yayınladığı Iraklı Şiilerin dini lideri Ali Sistani karikatürü Haşdi Şabi ve Iraklı Şiileri kızdırdı.
posted onJuly 4, 2020
noدیدگاه

Şarkul Avsat gazetesinin, Iraklı Şii dini lider Ali Sistani hakkında yayımladığı karikatür, Iraklı Şiilerin büyük tepkisiyle karşılaştı. İran İslam Cumhuriyeti’nin Irak’taki askeri eli işlevi gören ve Ali Sistani’nin fetvasıyla Şii milis gruplarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Haşdi Şabi’de karikatüre tepki gösterdi. kızdırdı.

Suudi Arabistan’da yayın yapan Şarkul Avsat gazetesi, Şii dini lider Ali Sistani’nin bir karikatürünü yayımlaması Irak’taki Şiiler tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı.

Arap Karikatürist Emced Resmi tarafından çizilen karikatürde Ali Sistani’nin elinde büyük bir makas ile “Irak” ve “egemenlik” yazılı iki ayrı vagon arasındaki zinciri kestiği resmedilmiş.

Karikatürün yayımlanması ardından sosyal medya üzerinden Şii Iraklılar Şarkul Avsat’a büyük tepki gösterdi.  

Iraklı Şii çevreler sosyal medya üzerinden, yayımlanan karikatüre tepki göstererek Sistani ile ilgili “Sen bizim büyüğümüzsün” “Sen Irak’ın kendisisin” gibi paylaşımlarda bulundu.

Karikatür Haşdi Şabi’yi de kızdırdı

İran rejimi güdümündeki Haşdi Şabi de Şarkul Avsat’ta yayınlanan söz konusu karikatüre tepki gösterdi.

Haşdi Şabi Güçleri’nin eski Sözcüsü Ahmed Esadi yaptığı açıklamada Ali Sistani’yi “İmam” olarak tanımladı ve  “Bu karikatür Suudi hükümetinin Irak halkının kutsal değerlerine karşı zihniyetini gösteriyor. Bu utanılacak bir durum” ifadelerini kullandı.