تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

با سقوط هر جنگنده "موزه اسقاطی" نیروی هوایی رژیم خالی‌تر می‌شود

با سقوط هر جنگنده "موزه اسقاطی" نیروی هوایی رژیم خالی‌تر می‌شود
posted onAugust 5, 2019
noتعليق

ارتش و مقامات محلی بوشهر تایید کردند که یک جنگنده ایران روز یکشنبه سیزدهم مرداد/ چهارم اوت بر فراز ساحل منطقه دلوار در شهرستان تنگستان سقوط کرد؛ دلیل آن را «نقص فنی» اعلام کرده و بشارت دادند که دو خدمه جنگنده سالم هستند اما در مورد «نقص فنی» توضیح بیشتری ندادند.

جنگنده سقوط کرده متعلق به ارتش و از نوع اف‏‌4 بود؛ از ردیف همان جنگنده‌هایی که بیش از 40 سال پیش در حکومت پیشین ایران با دوراندیشی برای بهره‌مندی از یک ارتش قوی، از آمریکا خریداری شده بود.

رژیمی که سپاه پاسدارانش را بر ارتش منظم کشور ترجیح داد، با وجود ادعاهای پیشرفت نظامی، در داشتن جنگنده‌ها بسیار ضعیف عمل کرده و به دلیل تحریم‌ها، کشوری نه حق فروش هواپیمای جنگی به ایران دارد نه رژیم می‌تواند درخواستی برای خرید جنگنده به کشوری ارائه کند.

حسن روحانی رییس جمهوری نظام، همین یک روز پیش مدعی شده بود که باید برجام را دو دستی حفظ کرد زیرا به ادعای او، سال آینده (2020) با گذشت پنج سال از برجام، ایران هم می‌تواند تسلیحات بخرد و هم تسلیحات صادر کند‌! البته اگر برجامی بماند و یا رژیم پولی برای خرید تسلیحات مدرن داشته باشد.

چشم‌انداز احتمالی بقای دونالد ترامپ در قدرت در واشینگتن، به یقین امکان نخواهد داد که این گفته رییس جمهوری نظام محقق شود.

خلبانان و کادر نیروی هوایی ایران از میان جنگنده‌های اف‌4 که در سال‌های 1974 تا 1979 از آمریکا خریداری شد، تا جایی که توانسته‌اند با خون دل مراقبت کرده‌اند؛ این احتمال در برخی از مطالب نظامی مطرح شده که هنوز 60 تا 72 فروند آن در این نیرو باقی باشد (شماری از آنها در جنگ روح‌الله خمینی با صدام حسین از میان رفت و خلبانان قهرمانش مانند زنده نام عباس دوران در راه رشادت دفاع از میهن جان باختند).

ارتش ایران شماری جنگنده‌های فرانسوی (میراژهای زمان حکومت پیشین)، میگ‌29 روسی و نیز سوخوی‌24 روس دارد. جمهوری اسلامی ایران خود در این سال‌ها از ساخت هواپیماهای جنگی یا چند‌منظوره، از جمله با نام‌های کوثر و آذرخش خبر داده و نیز تاکید می‌کند که توسعه جنگنده‌های قاهر اف‌313 را در برنامه دارد.

با وجود تلاش‌های یاد شده، که به یقین ثمراتی نیز دارد، اما کارآیی آنها در برابر نیروی هوایی کشورهای کوچک و بزرگ منطقه هرگز عملا محک نخورده است.

عربستان و اسرائیل، که عملکرد رژیم آنها را به دو خصم منطقه‌ای ایران مبدل کرده است، در این سال‌ها نیروی هوایی پیشرفته‌ای برای خود سامان دیده‌اند و اسرائیل همچنان مدعی حفظ برتری هوایی در منطقه، بویژه پس از افزایش شمار جنگنده‌های اف‌35 آمریکایی است (از 50 فروندی که خریداری کرده تا حال، بر اساس گزارش‌های مختلف، بین 16 تا 19 فروند آن به اسرائیل رسیده است. دو فروند آن همین ماه گذشته به اسرائیل رسید).

برخی از دلسوزان ایران و کارشناسان میهن‌پرست که ارتش ایران را می‌شناسند، با بدبینی نیروی هوایی کنونی ایران را «موزه اسقاطی شده» می‌نامند، که اگر ادعای آنان پذیرفته شود، سقوط هر جنگنده ایرانی، این موزه را خالی‌تر خواهد کرد و خلبانان را دلسردتر و دشمنان آب و خاک ایران را شادمان‌تر.

با سقوط هر جنگنده "موزه اسقاطی" نیروی هوایی رژیم خالی‌تر می‌شود