آسوشیتدپرس به نقل از یک مقام مطلع آمریکا از وضعیت منطقه نوشت که ارتش این کشور یک کشتی تجاری دیگر را متوقف کرد که قصد شکستن محاصره بنادر ایران توسط ایالات متحده را داشت.
این مقام که نخواست نامش فاش شود به این خبرگزاری گفت، کشتی فلهبر "لیان استار" (Lian Star) که با پرچم گامبیا حرکت میکرد شب جمعه، هشتم خرداد، هشدارهای متعدد نیروهای آمریکایی را هنگام تلاش برای ورود به یک بندر ایرانی نادیده گرفت.
این مقام افزود که این کشتی توسط هواپیماهای آمریکایی در خلیج عمان از کار انداخته شده و در همانجا سرگردان است و نیروهای آمریکایی وارد عرشه نشدهاند.
سنتکام در ایکس نوشت: "پس از آنکه خدمه کشتی از تبعیت از دستورات خودداری کردند، یک هواپیمای آمریکایی با شلیک یک موشک AGM-114 Hellfire به اتاق موتور کشتی، آن را از کار انداخت. این کشتی دیگر به سمت ایران در حرکت نیست".
سنتکام در ادامه اعلام کرد: نیروهای آمریکایی تاکنون برای اجرای کامل این محاصره، پنج کشتی تجاری را از کار انداخته و مسیر حرکت ۱۱۶ کشتی دیگر را تغییر دادهاند.
از سوی دیگر، آژانس امنیت تجارت دریایی بریتانیا (UKMTO) در بیانیهای وضعیت امنیتی در تنگه هرمز را "همچنان بحرانی" خواند و اعلام کرد که محاصره دریایی بنادر ایران توسط ایالات متحده بدون تغییر باقی مانده است.
خبرگزاری آلمان در گزارش خود در روز شنبه ۹ خرداد نوشت، در این بیانیه با اشاره به این که "کشتیهایی که مشمول این محاصره هستند باید کماکان از دستورات نیروهای محاصرهکننده پیروی کنند" آمده است که عدم پایبندی به این دستورات میتواند منجر به "تشدید سریع تنشها" شود.
مذاکرات ایران و آمریکا که هدف از آن پایان دادن به مناقشه هستهای و جنگ است هنوز به نتیجه نهایی نرسیده است.