تجاوز إلى المحتوى الرئيسي

آمریکا ظریف را به عنوان «ماله‌کش مقام معظم» تحریم کرد

آمریکا ظریف را به عنوان «ماله‌کش مقام معظم» تحریم کرد
این تحریم نخستین بار در تاریخ وجود سازمان ملل در آمریکا است که برقرار می‌شود.
posted onAugust 1, 2019
noتعليق

دستگاه دولتی دونالد ترامپ وزیرخارجه یک کشور عضو سازمان ملل متحد را به طرزی بی‌سابقه در تاریخ معاصر تحقیر و تحریم کرد؛ محمد جواد ظریف وزیر خارجه رژیم ایران را.

این امر به این معنی است که دولت ترامپ ایران را نه به عنوان یک کشور دارای عضویت سازمان ملل بلکه به عنوان رژیمی غیرمشروع که حق کرسی کشور ایران در سازمان ملل را به زور تصاحب کرده، می‌بیند.

فیسبوک وزارت خارجه آمریکا به زبان فارسی چهارشنبه شب نهم مرداد/ 31 ژوئیه نوشت: «پرزیدنت ترامپ اخیرا رهبر ایران را که با پول مردم ایران خودش را ثروتمند کرده، تحریم کرد؛ امروز، ایالات متحده جواد ظریف، ماله‌کش اعظم وی را نیز تحریم کرد؛ او ماند سایر اعضای (باند) مافیای خامنه‌ای در رفتار یاغیانه (یاغی‌گرانه) رژیم هم‌دست است».

تحریم ظریف رسما از سوی وزارت خزانه‌داری آمریکا اعلام شد.

در حالی که برخی از غربی‌ها و از جمله سران چپگرای اروپایی در طول سال‌ها فریب لبخند ظریف را خورده‌اند، بسیاری از مردم ایران همواره می‌گفتند که ظریف مانند زمان محمد خاتمیِ مکار و ایام پرفتنه رفسنجانیِ فریبکار، تنها ویترینی برای ظاهر بیرونی یک رژیم یاغی و ضد حقوق بشری است.

اگر بسیاری از گفتارهای ظریف قند را در دل برخی از سران اروپا و شاید بخشی از نیروهای آمریکایی رقیب دولت ترامپ آب می‌کرد، بسیاری از مردم ایران او را «پینوکیوی نظام» می‌نامیدند.

تا حال جامعه جهانی از جمله آمریکا مراعات ظریف را کرده بود. دولت کنونی آمریکا نیز حتی توجه داشت که حضور ظریف در سازمان ملل و در مصاحبه‌هایش از جمله با رسانه‎‌های آمریکایی برای بسیاری از آمر یکاییان اقناع  کننده است بویژه آن‍که انگلیسی روانی سخن می‌گوید چون از سن نوجوانی در آمریکا بوده و دانش‌آموخته دانشگاه‌های برتر آمریکایی است، و در حضورش در مجامع جهانی خاصه در زمان سفرهای دیپلماتیکش به آمریکا ضمن رعایت اتیکت بالا و رفتارهای شخصی‌اش (که البته ناشی از ادب دیرینه ایرانیان است) می‌تواند یک عامل پیوند دهنده میان غرب و ایران نیز باشد.

اما با گذشت زمان معلوم شد که ظریف پل پیوند دهنده ایران به جامعه جهانی نیست بلکه تنها فجایع رژیم علیه مردم ایران را برای غرب و انگلیسی‌زبانان «ماله‌کشی» می‌کند؛ همو بود که مانند احمدی نژاد، دروغ‌های بزرگ در این سفرها بیان می‌کرد و حتی مدعی می‌شد که اصلا نام برخی از زندانیان سیاسی (مشهور) ایران را هم نشنیده است؛ او مدعی بود که قوه قضاییه کشورش «مستقل» است و نمی‌تواند نازنین زاغری و سیامک و باقر نمازی و دیگر دوتابعیتی‌ها را آزاد کند ولی خودش دو ماه پیش با گستاخی به آمریکا رفت و پیشنهاد برد که رژیم حاضر به معامله بر سر این افراد است و خود او این «اختیار» را گرفته که این معامله را جوش دهد.

وزارت خارجه آمریکا بعد از اعلام رسمی تحریم ظریف از سوی وزارت خزانه‌داری این کشور، گفت، «به صورت موردی» حاضر است درخواست احتمالی آتی ظریف را برای هر سفر به آمریکا جهت حضور در سازمان ملل بررسی کند؛ اما بعید است که وزیر خارجه ایران خود چنین درخواستی ارائه کند.

تحریم ظریف از این ظرفیت برخورداراست که بر سفر حسن روحانی نیز به نشست پیش‌روی مجمع عمومی سازمان ملل متحد که در کمتر از دو ماه دیگر در نیویورک برگزار می‌شود، اثر بگذارد.