Ana içeriğe atla

هیات تازه حماس وارد تهران شد

انتظارات حکومت از این بازوی دوم منطقه‌ای خود در صورت بروز جنگ
انتظارات حکومت از این بازوی دوم منطقه‌ای خود در صورت بروز جنگ
posted onJuly 20, 2019
noyorum

هیات تازه حماس در اوج فلاکت ایرانیان و با نزدیک شدن ایران به آستانه جنگ به تهران وارد شده است.

براساس گفته‌های اسماعیل هنیه رییس دفتر سیاسی حماس در باریکه غزه، یک هیات ارشد از مقامات این جنبش فلسطینی از شنبه 29 تیر/ 20 ژوئیه به تهران رفته است.

سخنان هنیه در جریان دیدار با هیاتی از روزنامه‌نگاران ترکیه که به نوار غزه سفر کرده بودند، بیان شد اما او توضیح بیشتری در مورد مذاکرات هیات اعزامی حماس به تهران نداد و نگفت چه انتظارهای مالی، تسلیحاتی و معنوی دیگری از رژیم ایران دارد.

سفر هیات حماس به تهران در روزی آغاز شده که دوره تازه اردوی آموزش نظامی شبه‌نظامیان این سازمان نیز در باریکه غزه آغاز شد؛ رژیم ایران تامین کننده اصلی اسلحه برای حماس نیز هست.

سفر هیات حماس به تهران پس از یک دوره سردی در مناسبات طرفین صورت گرفته است.

حماس در جنگ داخلی سوریه ابتدا از گروه‌های معارضین وابسته به اخوان المسلمین حمایت می‌کرد زیرا حماس خود از بستر سازمان اسلامی دیرپای اخوان المسلمین برخاسته و شکل گرفته است.

سران حماس از جمله اسماعیل هنیه که در دوران اولیه جنگ سوریه نخست وزیر حماس در غزه بود، درخواست رژیم ایران را برای حمایت عملی از حکومت بشار اسد رد کرده و علنا علیه رژیم دمشق موضع گرفتند و به جای آن بالعکس، مراودات با سران عربستان را گسترش داده و بارها به خاک سعودی که دشمن رژیم ایران است، رفتند.

با  وجود این، تلاش‌های سال گذشته قاسم سلیمانی فرمانده شاخه قدس سپاه پاسداران، همراه با عوامل دیگری مانند تغییرات داخلی حماس و انتخاب اسماعیل هنیه به جای خالد مشعل رهبر پیشین حماس، و نیز در حالی که چشم‌انداز بقای رژیم بشار اسد و شکست معارضین اسلامگرای حکومت سوریه نیز روشن‌تر می‌شد، به چند سال سردی و دوری میان رژیم ایران و حماس پایان داد.

در شرایطی که تحرکات رژیم ایران به ویژه بعد از نخستین سالروز خروج آمریکا از برجام، بحران خلیج فارس را تشدید کرده و بروز یک جنگ هنوز احتمالی جدی است، به نظر می‌رسد که حکومت ایران بیشتر با گروه‌های متحد منطقه‌ای خود هماهنگ می‌شوند تا آنها را برای اقدامات احتمالی‌شان در صورت بروز جنگ و کارهایی که ایران انتظار دارد آنها انجام دهند، راهنمایی کند.

اما این انتظارات رژیم ایران از حماس یقینا هزینه کلان مالی، نظامی و سیاسی تازه‌ای از بیت‌المال ایرانیان می‌گیرد. این در حالی است که وضعیت اقتصادی و معیشتی مردم ایران سخت‌تر از هر دوران دیگر در دهها سال گذشته شده به گونه‌ای که حسن روحانی رییس جمهوری رژیم نیز هفته گذشته به صراحت گفت که «وضع‌مان از زمان جنگ با عراق سخت‌تر است».

اقشار متوسط ایران در یکسال اخیر شدیدا ضعیف شده و نیازمند قوت لایموت خود شده‌اند. بسیاری از مردم ایران در شعارهایشان گفته‌اند با دادن پول ایران به حماس و حزب‌الله و یا خرج کردن آن در سوریه مخالف هستند.

اما حکومت ایران کوچک‌ترین وقعی به درخواست‌های ملت خود نمی‌گذارد و همچنان سیاست حمایت از فلسطینیان و گروه‌های هم‌پیمان خود را بر تامین نیازهای ملت ایران ترجیح می‌دهد و در زمان نیاز نیز از این گروه‌ها برای ایجاد بحران و تحرکات ایذایی و تروریستی در منطقه و حتی جهان، استفاده می‌کند.

سفر هیات جدید حماس به ایران چند روز پس از آن آغاز شده است که حسن نصرالله دبیر کل حزب‌الله جمعه 21 تیر صریحا گفت که در صورت بروز جنگ، غیر از اقدامات ایران در بمباران اسرائیل، حزب‌الله و سایر هم‌پیمانان با تهران به ویژه علیه اسرائیل، عربستان، امارات و نقاط دیگر، وارد کارزار خواهند شد.

اختصاصی آواتودی