Ana içeriğe atla

جدیت روزافزون آمریکا بر اجرای تحریمها

وزیر خارجه اسپانیا تایید کرد: آمریکا آمر توقیف ابرنفتکش حامل نفت ایران به سوریه بود
وزیر خارجه اسپانیا تایید کرد: آمریکا آمر توقیف ابرنفتکش حامل نفت ایران به سوریه بود
posted onJuly 4, 2019
noyorum

در حالی که فشار شدید تحریم‌های آمریکا علیه نظام حاکم بر ایران تاثیرات آشکاری بر همه جوانب حکومت نهاده به گونه‌ای که حیدر مصلحی وزیر اطلاعات در دولت حسن روحانی گفته است که «در صورت اجازه رهبر و به شرط تعیلق تحریم‌های آمریکا» می‌توان مذاکرات را آغاز کرد، و در شرایطی که رژیم با هدف ارعاب اروپا، تهدید کرده بود که از شانزدهم تیر/ 7 ژوئیه غنی‌سازی اورانیوم را از سطح غلظت 3.67 درصد فراتر خواهد برد و امیدوار بود که اروپا را به نرمش بکشاند، از یک‌سو بریتانیا به نمایندگی از اتحادیه اروپا یک ضربه بی‌سابقه در عرصه نفتکش‌های حامل نفت ایران به رژیم وارد کرده است و از سوی دیگر، رسانه‌های ایران نیز خبر داده‌اند که افزون بر آن، یک نفتکش دیگر ایران نیز از سوی عربستان سعودی توقیف شده است.

حکومت منطقه جبل‌الطارق که زیر حاکمیت مستقیم بریتانیا قرار دارد، پنجشنبه سیزدهم تیر/ چهارم ژوئیه در رسانه‌های خود خبر داد که یک نفتکش عظیم را که حامل نفت ایران برای سوریه بود، در روزهای گذشته توقیف کرد؛ رسانه‌های اقتصادی و نفتی بین‌المللی نیز گزارش داده‌اند که نیروی دریایی بریتانیا در توقیف این ابرنفتکش ایفای نقش کرد.

این نفتکش با نام «گریس‌1» زیر پرچم پاناما حامل صدها هزار تن نفت ایران بود که در مسیر رسیدن به بندر بانیاس در سوریه در آبهای نزدیک به جبل‌الطارق طی طریق می‌کرد.

ایران برای سرپا نگاهداشتن حکومت بشار اسد سال‌های زیادی است که نفت رایگان به سوریه هدیه می‌کند.

اما این‌ واقعیت که چگونه نفتکشی با نفت ایران به جای طی کردن مسیر بسیار کوتاه‌تر از آبراه سوئز تا رسیدن به سواحل سوریه، به منطقه جبل‌الطارق رسیده، با این استدلال از سوی کارشناسان توجیه شده که رژیم ایران برای دور زدن تحریم‌ها و رد گم کردن، ابرنفتکش را از خلیج فارس به دور آفریقا فرستاده و «گریس‌1» پس از رسیدن به آفریقای جنوبی باردیگر قاره سیاه را در مسیری بسیار طولانی تر در جنوب غرب تا شمال غرب آفریقا و نزدیک شدن به تنگه جبل‌الطارق در حد فاصل اسپانیا و آفریقا طی کرده است.

حکومت جبل‌الطارق تاکید کرده که پالایشگاه بندر بانیاس سوریه در فهرستی است که بدلیل کشتار مردم این کشور بدست حکومت بشار اسد، از سوی اتحادیه اروپا تحریم شده است.

رسانه‌های معتبر جهانی در ساعات بعدی پنجشنبه، به نقل از وزیر خارجه اسپانیا گزارش دادند که توقیف نفتکش از سوی حکومت منطقه جبل‌الطارق، بنا به درخواست مشخص آمریکا از بریتانیا انجام شد.

یک روز پیش از آن، شماری از نمایندگان مجلس حکومتی نیز در تهران گفته بودند که عربستان یک نفتکش دیگر ایران را با یک میلیون تن نفتی که بار آن است، توقیف کرده است؛ رژیم ایران در تلاش جهت حل هر دو رویداد تا حال ناتوانی آشکاری از خود نشان داده و در ماجرای توقیف «گریس‌1» فعلا به احضار سفیر بریتانیا در تهران بسنده کرد.

شواهد نشان می‌دهد که توقیف نفتکش‌های حامل نفت ایران گام مهم دیگری در اقدام هماهنگ غرب، ضمن همکاری کامل اروپا در اجرای دستورات آمریکا و نیز ضمن هماهنگی دول عرب با آمریکا علیه حکومت ایران است.

بعید نیست در صورتی که حکومت تهران در روزهای آینده به افزایش غلظت غنی‌سازی اورانیوم اقدام کند، گام‌های تنبیهی آمریکا، اروپا و کشورهای منطقه علیه رژیم ایران وارد مراحل تازه‌ای شود؛ همانگونه که دونالد ترامپ چهارشنبه سوم ژوئیه هشدار داده بود که خوب است ایران تهدید نکند وگرنه عاقبتی را متوجه خود می‌کند که تا حال دامن کسی را این‌چنین نگرفته باشد.