Ana içeriğe atla

ادامه افت چشمگیر واردات نفت چین

ادامه افت چشمگیر واردات نفت چین
posted onJuly 1, 2026
noyorum

داده‌های شرکت اطلاعات کالا، کپلر، نشان می‌دهد واردات نفت چین در ماه جاری نیز روند کاهشی داشته و به کمترین میزان طی ۱۰ سال گذشته رسیده است.

واردات دریایی نفت چین در ماه جاری روزانه حدود ۶.۴ میلیون بشکه بوده که ۸ درصد کمتر از ماه گذشته و تقریبا نصف دوران قبل از انسداد تنگه هرمز توسط جمهوری اسلامی است.

پیشتر آژانس بین‌المللی انرژی نیز گزارش داده بود که چین در فاصله مارس تا مه امسال، واردات نفت را ۴۰ درصد کاهش داده است.

علت امر، ترجیح چین برای استفاده از ذخایر استراتژیک نفت به جای واردات نفت گران است؛ موضوعی که تقاضای جهانی نفت را حدود ۵ درصد کاهش داده و یکی از علل اصلی افت قیمت نفت به سطح قبل از جنگ خاورمیانه است.

قیمت نفت شاخص برنت هم‌اکنون به زیر ۷۲ دلار سقوط کرده که ۵۰ درصد کمتر از اوج تنش‌های جنگ خاورمیانه است.

از سوی دیگر، رسانه‌های ایران بیانیه‌ای با امضای جمعی از اعضای مجلس خبرگان را منتشر کردند که در آن می‌گویند بازگشایی تنگه هرمز «خلاف تعهدات مسئولان است و خطایی راهبردی شمرده می‌شود»‌.

بر اساس این بیانیه که خبرگزاری‌های تسنیم و فارس، نزدیک به سپاه، آن را منتشر کرده‌اند، ۶۳ نفر از اعضای مجلس خبرگان تداوم حملات اسرائیل در لبنان و «عدم عقب‌نشینی»‌ ارتش این کشور از مناطق جنوبی لبنان را «نقض آشکار» تفاهم‌نامه ایران و آمریکا خوانده و نوشته‌اند بر این اساس بازگشایی تنگه هرمز «خلاف تعهد مسئولان است»‌.

این گروه از اعضای مجلس خبرگان همچنین «تثبیت مدیریت تنگه هرمز و دریافت غرامت خسارت‌ها و بازگشت اموال بلوکه شده و رفع تحریم‌ها و خروج امریکا از منطقه» را از مطالبات رهبر جمهوری اسلامی برشمرده و هشدار داده‌اند که «هرگونه سهل انگاری در این زمینه» با واکنش مواجه خواهد شد.